Ga terug

Pindakaas Cookies

Heerlijk zachte pindakaas koekjes met een vleugje chocolade.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Cookies
Keuken Nederlands
Porties 8 stuks
calorieën 235 kcal

Ingrediënten
  

  • 70 gr pindakaas
  • 75 gr bruine basterdsuiker
  • 1 el zonnebloemolie
  • 50 ml melk
  • 100 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 gr pistache nootjes
  • 60 gr pure chocolade

Instructies
 

  • Hak de pistache nootjes en de chocolade grof.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar, dit kan je gewoon met een vork doen.
  • Maak 8 bollen van het deeg.
  • Leg de bollen (met tussen ruimte) op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Druk de bollen wat plat, koekjes vorm.
  • Bak ze voor 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180℃ (onder bovenwarmte).
  • Haal de bakplaat uit de oven, laat de koekjes afkoelen op de bakplaat en geniet!

Notities

  • Gebruik een smeuïge pindakaas. Ik gebruikte de karamel zeezout versie van Pnuts Peanutbutter.


Laat weten wat je van het recept vind:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Aan het laden... 
Trefwoord Chocolate, Coookies, Pindakaas