Pesto Cranberry Ster

Opzoek naar een lekker borrelhapje? Of een eyecatcher op tafel tijdens de brunch? Maak dan deze heerlijke bladerdeeg ster. Eerlijk is eerlijk, raar maar waar, ik ben geen pesto fan. Rode pesto, prima maar groene? De overheersende smaak van basilicum vind ik maar niets. Dus met dit recept ging ik buiten m’n comfort zone. Maar als content creator/recept ontwikkelaar (mag ik me zo noemen??), moet je ook dingen maken/creëren die buiten je comfort zone liggen. Grenzen verleggen, out of the box denken, you name it! En wauw wat is dat gelukt met deze ster. Ik heb dus zelfs een deel meegenomen naar de Turn les van m’n dochter en samen met een mede moeder hebben we hier heerlijk van gesmuld.

Pesto Cranberry Ster

Een heerlijk bladerdeeg hapje.
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Nederlands
Porties 18
calorieën 115 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 rollen bladerdeeg, rond
  • 4 el pesto
  • 150 gr brie
  • 150 gr gedroogde cranberries
  • 1 ei

Instructies
 

  • Leg de brie een half uurtje in de vriezer en rasp deze daarna grof.
  • Hak de cranberries grof.
  • Rol 1 rol bladerdeeg uit op een bakplaat, laat het bakpapier er onder zitten.
  • Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  • Smeer de pesto er op en bestrooi met de geraspte brie en gehakte cranberries.
  • Leg de 2e rol bladerdeeg er boven op. Zet een glas in het midden en maak 16 sneden rondom (kwarten, die door de helft en dan nogmaals halveren).
  • Draai steeds 2 stukken 2 maal om en druk de uiteinden samen.
  • Kluts het ei en bestrijk de ster ermee.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 200℃ (onder bovenwarmte) tussen de 20 en 25 minuten goud bruin.
    Zowel warm als koud erg lekker!

Notities

  • Geen eieren in huis? Bestrijk de ster dan met wat melk of gewoon water.


Laat weten wat je van het recept vind:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden… 
Trefwoord Bladerdeeg, Christmas, Pesto, Ster