Ga terug
Pesto Cranberry Ster

Pesto Cranberry Ster

Een heerlijk bladerdeeg hapje.
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Nederlands
Porties 18
calorieën 115 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 rollen bladerdeeg, rond
  • 4 el pesto
  • 150 gr brie
  • 150 gr gedroogde cranberries
  • 1 ei

Instructies
 

  • Leg de brie een half uurtje in de vriezer en rasp deze daarna grof.
  • Hak de cranberries grof.
  • Rol 1 rol bladerdeeg uit op een bakplaat, laat het bakpapier er onder zitten.
  • Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  • Smeer de pesto er op en bestrooi met de geraspte brie en gehakte cranberries.
  • Leg de 2e rol bladerdeeg er boven op. Zet een glas in het midden en maak 16 sneden rondom (kwarten, die door de helft en dan nogmaals halveren).
  • Draai steeds 2 stukken 2 maal om en druk de uiteinden samen.
  • Kluts het ei en bestrijk de ster ermee.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 200℃ (onder bovenwarmte) tussen de 20 en 25 minuten goud bruin.
    Zowel warm als koud erg lekker!

Notities

  • Geen eieren in huis? Bestrijk de ster dan met wat melk of gewoon water.


Laat weten wat je van het recept vind:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Aan het laden... 
Trefwoord Bladerdeeg, Christmas, Pesto, Ster