Pesto Cranberry Ster
Een heerlijk bladerdeeg hapje.
Voorbereidingstijd 40 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken Nederlands
Porties 18
calorieën 115 kcal
- 2 rollen bladerdeeg, rond
- 4 el pesto
- 150 gr brie
- 150 gr gedroogde cranberries
- 1 ei
Leg de brie een half uurtje in de vriezer en rasp deze daarna grof.
Hak de cranberries grof.
Rol 1 rol bladerdeeg uit op een bakplaat, laat het bakpapier er onder zitten.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
Smeer de pesto er op en bestrooi met de geraspte brie en gehakte cranberries.
Leg de 2e rol bladerdeeg er boven op. Zet een glas in het midden en maak 16 sneden rondom (kwarten, die door de helft en dan nogmaals halveren).
Draai steeds 2 stukken 2 maal om en druk de uiteinden samen.
Kluts het ei en bestrijk de ster ermee.
Bak in een voorverwarmde oven op 200℃ (onder bovenwarmte) tussen de 20 en 25 minuten goud bruin. Zowel warm als koud erg lekker!
Trefwoord Bladerdeeg, Christmas, Pesto, Ster