M’n schoonvader is jarig op de reisdag naar Oudtshoorn en daar maken we een feestje van. Nadat we ons eindelijk hebben kunnen losmaken van het prachtige uitzicht in Stormsrivier, gaan we op weg. We besluiten om een tussenstop te maken in Knysna. We komen uit bij Waterfront in Knysna. Het uiterlijk doet in eerste instantie denken aan Bataviastad, maar eenmaal bij de winkeltjes is het een echt haven dorpje.
We doen ons tegoed aan een flink stuk chocolade taart en de kids genieten van wafels met Oreo’s. We hoeven voorlopig even geen eten meer 😉
Na deze heerlijkheid gaan we nog wat winkeltjes langs voor we weer verder rijden. We kopen wat mooie souvenirs, waaronder een prachtig schilderij. Het wordt nog even spannend met vervoeren naar huis, maar dat komt vast goed!
We komen aan bij Africamps in Oudtshoorn, wederom een prachtige plek. We verblijven hier in glamping tenten met uitzicht over een klein meertje. We kunnen nog net zien hoe de zon onder gaat en gaan dan lekker een hapje eten bij Nostalgie. Een schattig restaurant waar binnen de tijd is stil blijven staan. Het eten is er fantastisch! We sluiten af met een heerlijk toetje, Malva pudding. Deze maakte ik thuis ook al eens, ik plaats het recept mee. We namen ook wat Hertzoggies mee, daar heb ik ook een lekker recept van, die zal ik bij het volgende blog mee posten.
We hebben hier gewoon lekker 2 dagen vrij te besteden. Op dag 1 bezoeken we een struisvogel boerderij. We leren hier over de struisvogels zelf, hun veren en zelfs over struisvogelleer. Ook mogen we even bij struisvogelkuikens kijken. Zo schattig!
In de middag doen we een korte wandeling en genieten van een braai.
Dag 2 rijden we de Swartberg Pass, een route van 25km dwars door de Swartbergen. Fantastisch! Eenmaal boven woeien we uit onze voegen en echt warm is het ook niet, maar het uitzicht is adembenemend! Aan het eind is een leuk dorpje, Prince Albert. We lunchen snel even uit de achterbak van de bus en gaan opzoek naar een leuk tentje om even koffie te drinken. We vinden Lazy Lizard, een schattige lunchroom met speeltuin voor de kids. Binnen is er een winkeltje met vers brood, groenten, fruit maar ook lekkere taartjes. Ik word blij in m’n hart!
Op de weg terug mogen we weer genieten van de mooie kronkelweg tussen de bergen door.
Het was weer verwennerij hier, de heerlijke ontbijtjes en de lekkere braai pakketten, gecombineerd met fantastische uitzichten maakten ook deze plek tot een feestje.
Op naar alweer onze laatste bestemming, Houtbaai, bij Kaapstad.
Totsiens!
Malva pudding
Equipment
- vierkante bakvorm 20x20cm
Ingrediënten
Malvapoeding
- 30 gr ongezouten roomboter, gesmolten
- 100 gr licht bruine basterd suiker
- 2 eieren
- 475 ml melk
- 2 flinke tl abrikozen jam
- 2 el vanille aroma
- 3 tl witte wijn azijn
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 2 zakjes baksoda (2 tl)
- flinke snuf zout
Siroop
- 300 gr fijne kristalsuiker
- 4 el honing
- 1 el vanille aroma
- 120 ml kokend water
- 250 gr ongezouten roomboter
Instructies
Malvapoeding
- Mix alle natte ingrediënten, plus de suiker, goed door elkaar.
- Voeg de droge ingrediënten hier aan toe.
- Giet het mengsel in een met bakpapier bekleedde, of ingevette, bakvorm.
- Bak mooi goudbruin in een voorverwarmde oven op 180℃ (onderboven warmte) voor ongeveer 35 minuten.
Siroop
- Doe alle ingrediënten voor de siroop in een steelpannetje, roer goed door en laat 5 minuten zachtjes koken.
- Wanneer de malva pudding klaar is, giet je de warme siroop direct over de hete poeding heen en laat hem dan 20 minuutjes rusten. Zo kan de siroop goed intrekken en wordt de pudding lekker sompig.
- Serveer lauwwarm of op kamer temperatuur. Heerlijk met een bolletje ijs!
Notities
- Malva pudding is het lekkerste wanneer deze nog een beetje warm is. Ook op kamertemperatuur is hij heerlijk.
- Extra genieten? Serveer dan met custard of vanille roomijs.