Zo, weer een week en een weekend voorbij. Tijd gaat snel…
We hadden overigens een heerlijk weekend. Rustig aan, geen gehaast. Gister hadden we lieve vriendjes over de vloer en hadden we het idee om een keer uit eten te gaan. Dus zocht ik iets bij ons in de buurt. Zij komen uit Brabant dus aan mij de schone taak iets te zoeken. Ik kreeg van de overburen het advies om Kroast eens te proberen. Een leuke, kindvriendelijke tent met een niet al te grote, simpele maar prima kaart. Dus een poging waard dacht ik zo. Helaas viel dat toch even tegen. Leuk zaakje, gezellig en het personeel is vriendelijk. Maar de prijzen, portie grote en de warrige bediening en onvolledige voorraad maakte het toch allemaal een beetje jammer. Maar goed, een volgende keer beter, het was in ieder geval gezellig.
Vandaag begon de dag met sporten, zoals elke zondag. Lekker een uurtje Bodyattack. Een les van Les Mills. En vandaag was de les lekker vol. Erg leuk en het geeft veel energie! Het is vroeg, maar je hebt daarna nog lekker de hele dag. Het zonnetje scheen, dus we gingen nog even een lekker rondje met het hondje. Ik bakte nog wat voor Valentijn, ja dat komt er ook weer aan 😉 En ik flanste een pokébowl in elkaar voor het avondeten. De kids aten in hun zelf gebouwde hut en vaders en moeders keken een filmpje. Nou klinkt toch als de ideale zondag?
En wat heeft dit recept met dit alles te maken? Nou niet zoveel. Behalve dat beide genieten is, een rustig weekend en een zacht pistache koekje. Dus hey, toch nog een bruggetje! Dit zachte no bake pistache koekje is gemaakt met wat restjes cake. Als je die niet in huis hebt kan je ze ook maken met van die kant en klare cupcakes of een gewone cake uit de supermarkt. Easy! Heb je geen witte chocolade pasta? Gebruik dan gewoon gesmolten witte chocolade. De chocolade zal dan uitharden en dus zal het koekje meer een bite hebben.
Een gezellig, leuk ogend en heerlijk zacht no bake pistache koekje. Oh en pistache gaat goed samen met cranberries, dus die heb ik er ook nog even door heen gegooid! Deze past overigens iets minder goed in goede voornemens leefstijl, maar hey 2 woorden, cheat day! Maar dat heb je niet van mij he 😉
Ik zeg, geniet gewoon!
No bake zachte pistache koekjes
Ingrediënten
- 3 cupcakes
- 3 el pistache pasta
- 20 gr gedroogde cranberries
- witte chocolade pasta
- pistache nootjes
Instructies
- Verkruimel de cupcakes.
- Hak de cranberries fijn.
- Doe er de pistache pasta en de cranberries bij en meng goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over en met bakpapier bekleedde bakvorm, ik gebruikte en vierkante 15x15cm. Druk goed aan.
- Zet voor 10 minuten in de koelkast.
- Snij daarna de plak door midden en besmeer de helft met witte chocolade pasta.
- Leg de andere helft er boven op en snij in 8 vierkantjes.
- Smelt nog wat witte chocolade (pasta) en versier de vierkantjes. Strooi er wat fijn gehakte pistache nootjes over heen.
Notities
- De pistache pasta gebruikte ik van Koro, verkrijgbaar bij Albert Heijn.
- De witte chocolade pasta gewoon van een B-merk. In elke supermarkt wel verkrijgbaar.