Moederdag

Vroeger wilde ik graag moeder worden, maar er zijn ook periodes geweest waarin ik getwijfeld heb. Het is soms toch een bizarre wereld. Toen ik eenmaal toch echt graag moeder wilde worden kwam dit niet vanzelf. Moederdag is op die momenten een pittige dag. Gelukkig, na een voor ons toch lange weg, zijn ons twee prachtige regenboog kindjes gegund. Moederdag is nu echt een feestje.

Eigenlijk is het iedere dag moederdag. Speciaal op die ene dag in het jaar uitgebreid uitpakken vind ik dan ook onzin. Tuurlijk, ik geniet van de leuke en lieve knutsels die de kids in elkaar flansen. Oh flansen met al hun hebben en houden natuurlijk 😉 En dat is het hem, die knutsels, gedichtjes, bakjes, potjes, juist die zijn me dierbaar. Ik bewaar dan ook alles. Verder hoef ik niets, gewoon hun onvoorwaardelijke liefde, elke dag! Ook met moederdag.

Mijn moeder vind extra cadeaus ook niet zo nodig, nu heeft ze het geluk dat ze soms tegelijk en anders rondom moederdag jarig is. We besteden er dus geen extra aandacht aan. Want ja, elke dag is moederdag.

Maar goed, soms wil je je moeder toch wat verwennen, op moederdag of een andere gezellige dag. Dat kan je doen met deze lekkere aardbeien kwark taart. De aardbeien komen net weer een beetje in het seizoen rond moederdag, dus dat komt mooi uit! Een heerlijke frisse, niet te zoete, aardbeien kwark taart.

Ga jij je moeder er mee verwennen?

Aardbeien kwark taart

Aardbeien kwark taart

Een heerlijk frisse kwark taart met aardbeien.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Totale tijd 6 uur 25 minuten
Gang Gebak
Keuken Nederlands
Porties 12
calorieën 303 kcal

Equipment

  • springvorm 23 cm

Ingrediënten
  

Bodem

  • 200 gr bastogne koeken
  • 90 gr ongezouten roomboter

Vulling

  • 500 gr magere aardbeien kwark
  • 250 ml slagroom + 4 el extra
  • 125 gr fijne kristalsuiker
  • 10 blaadjes gelatine
  • handvol aardbeien

Optioneel

  • aardbeien
  • opgeklopte slagroom

Instructies
 

Bodem

  • Maal de koeken fijn.
  • Smelt de boter.
  • Meg de boter met de koekruimels.
  • Verdeel het mengsel over de bodem van een met bakpapier bekleedde springvorm.
  • Zet in de koelkast voor 10 minuten.

Vulling

  • In de tussentijd kan je aan de slag met de vulling, week de gelatine blaadjes in koud water voor 10 minuten.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf.
  • Verwarm 4 el slagroom (ongeklopt!) in een steelpannetje. Los de, licht uitgeknepen, gelatine blaadjes 1 voor 1 toe tot ze opgelost zijn.
  • Voeg het gelatine mengsel bij de aardbeien kwark en roer goed door.
  • Roer nu de kwark door de opgeklopte slagroom.
  • Verdeel de helft van het slagroom kwark mengsel over de koekbodem.
  • Snij de handvol aardbeien in plakjes en verdeel over het slagroom kwark mengsel.
  • Giet daarna de andere helft er overheen.
  • Laat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast, of het liefst een hele nacht.

Optioneel

  • Versier met extra aardbeien en serveer met verse opgeklopte slagroom.

Notities

 

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden…
Trefwoord aardbeien, bastonge, kwark, kwarktaart, Strawberries, Taart, Zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept