Nog een half dagje school en de zomervakantie is van start! Ooh wat heerlijk, en wat zijn we er aan toe. Even een paar weken, niets moet alles mag. Het zou leuk zijn als het weer ook een beetje mee zit. Alhoewel dat voor ons eigenlijk weinig uitmaakt. Wij gaan lekker 4 weken genieten in Zuid-Afrika. Daar kan je binnenkort hier ook meer over lezen. Leuk als je de reis mee volgt.
Maar goed, vakantie dus en dat luiden wij altijd in met lekker eten. We houden van eten, lekker eten en gezelligheid. Nu kreeg ik laatst de kruiden en specerijen van Spice Rebels. Daar gingen we gelijk mee aan de slag. Bier kip, zooooo lekker! Ongelooflijk, zelf de kinderen vraten nog net niet hun vingers er bij op. Ik zeg dit niet om reclame te maken, maar serieus de “Hippe kip rub” is echt super lekker!
Dus of je nu ook vakantie wilt vieren met lekker eten, of gewoon met goed eten het weekend in wil luiden. Maak deze bier kip en je zit helemaal goed. Wij aten er heerlijke groenten bij, lekker gekruid met de “Laten we gezond doen” mix. Maar deze bier kip kan je ook heerlijk eten met friet/patat.
Je hebt dan even wat tijd nodig, maar hey het is vakantie of weekend. Dus tijd genoeg om lekker aan de kook te gaan en te genieten van je welverdiende rust onder het mom van een heerlijk stukje kip! Laat je me weten of je de kip ook zo lekker vond?! Oh en heb je niet deze heerlijke rub in huis? Je kant altijd gewone kip kruiden gebruiken 🙂
Mensen in het midden en zuiden van het land, allemaal een hele fijne vakantie. Mensen in het noorden, zet hem nog even op!
Bier kip
Equipment
- Barbecue
- Chicken sitter (optioneel)
- Vlees thermometer
Ingrediënten
Bier Kip
- 1 hele kip
- kip rub (hippe kip)
- 1 blikje bier
- 1 handje rookhout (appel)
Groenten
- 600 gr oven groenten (broccoli, rode paprika, zoete aardappel)
- 2 el olijfolie
- laten we gezond doen mix
Instructies
Bier Kip
- Neem de hele kip en smeer deze in met de rub. Voorzichtig onder de huid, de buiten en binnen kant. Laat minimaal een uur marineren in de koelkast.
- Stook de BBQ op tot 200℃
- Zet de kip over een blikje bier, heb je een chicken sitter? Giet dan hier het bier in en zet daar de kip over heen.
- Zet de kip op de BBQ, wanneer deze een kern temperatuur heeft van 75℃ is hij gaar en klaar. De thermometer gaat in de borst! Geen vlees thermometer? De kip heeft ongeveer een uurtje nodig.
Groenten
- Meng de groenten samen met de olijfolie en 2 el van de "laten we gezond doen" mix.
- Wanneer je ruimte op de BBQ hebt en een hitte bestendige schaal, kan je de groenten de laatste 25 minuten bij de kip zetten. Zo niet, dan zet je ze in de oven voor 30 tot 35 minuten, 180℃ onder bovenwarmte (voorverwarmd).
- Serveer de kip samen met de groenten.
Notities
- De rub en de kruiden mix zijn van Spice Rebels.
Eén reactie
Barbecue, kip, lekkere rub, wat wil een mens nog meer! Wat een heerlijk recept!