Makkelijke chocolade mousse

Een recept van chocolade mousse kan natuurlijk niet ontbreken hier. En eigenlijk is het meer een chocolade slagroom, maar he potato potato toch?! Want de structuur is echt een mousse! Ik gebruik dit recept voor toetjes, taart vullingen of gewoon als ik zin in chocolade heb. Het staat namelijk zo op tafel. Ja, als je een iets stevigere mousse wil, dan heb je wat geduld nodig. Koelkast enzo.. Maar hij is ook prima gelijk zo op te eten hoor. Maar dat is mijn bescheiden mening 😉

Nu kerst er aan komt wil je misschien wel even uitblinken met je toetjes kunsten. Dat kan dus prima met dit, heel makkelijk te maken. Je kan er wat cranberries of kersen bij doen om het een kerstig tintje te geven. Doe het in een leuk bakje en je bent klaar!

Chocolade mousse

Ook leuk om met de kids te maken en bijvoorbeeld met pannenkoeken te eten. Geloof me, de kids vinden het leuk! Want ja, kliederen met gesmolten chocolade, slagroom kloppen en een garde aflikken. Nou, feest compleet. En als kers op de taart lekker chocolade mousse eten. En happy kids, happy moeders 🙂

Ik maak deze overigens altijd met pure chocolade, liefst met een hoog cacao percentage. Maar daar is niet iedereen gek van. Je kan deze dus ook heel goed maken met melk chocolade. Witte chocolade werkt niet zo goed, dat moet je echt op een andere manier doen. Of tenminste, het kan wel, is ook lekker, maar de kan op schiften is erg groot. Daardoor ziet het er minder lekker uit.

Ik zeg, ga lekker aan de slag met dit lekkers en geniet er vooral van!

Chocolade mousse

Makkelijke chocolade mousse

Een heerlijke mousse van chocolade!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 8
calorieën 397 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 gr pure chocolade
  • 500 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 2 zakjes klopfix

Instructies
 

  • Smelt de chocolade au bain marie en laat op kamer temperatuur komen.
  • Klop de slagroom met de suiker en de klopfix stijf.
  • Meng nu de chocolade door de slagroom.
    Chocolade mousse
  • Verdeel in bakjes/glaasjes en zet in de koelkast om op te stijven. Serveer na een uur of 4.

Notities

  • Liever geen klopfix gebruiken? Dat kan ook prima, de mousse is dan wat minder stevig. 
  • Je kan ook de hele bak in de koelkast zetten en later in porties serveren zoals jij het leuk vind. 
Trefwoord Chocolade, Chocolate, Dessert, Mousse, Nagerecht, Slagroom, Snel, Toetje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept