Ga terug
Chocolade mousse

Makkelijke chocolade mousse

Een heerlijke mousse van chocolade!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 8
calorieën 397 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 gr pure chocolade
  • 500 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 2 zakjes klopfix

Instructies
 

  • Smelt de chocolade au bain marie en laat op kamer temperatuur komen.
  • Klop de slagroom met de suiker en de klopfix stijf.
  • Meng nu de chocolade door de slagroom.
    Chocolade mousse
  • Verdeel in bakjes/glaasjes en zet in de koelkast om op te stijven. Serveer na een uur of 4.

Notities

  • Liever geen klopfix gebruiken? Dat kan ook prima, de mousse is dan wat minder stevig. 
  • Je kan ook de hele bak in de koelkast zetten en later in porties serveren zoals jij het leuk vind. 
Trefwoord Chocolade, Chocolate, Dessert, Mousse, Nagerecht, Slagroom, Snel, Toetje