Halloween is achter de rug en november is aangebroken. Over 2 weken staat de Goedheiligman weer op de stoep. Ondanks de drukte en, zoals we dat tegenwoordig veel gebruiken, vele prikkels, vind ik het een mooie tijd. Avonden in spanning voor het Sinterklaasjournaal. Dit jaar geen Dieuwertje Blok, maar met Merel Westrik.
Het grote speelgoed boek lag vorige week al in de bus, dus de lijstjes zijn in volle maak. Knippen, plakken, kruisjes zetten en ook online worden de lijstjes goed gevuld. Zoonlief is ook nog eens jarig dus dat wordt dubbel feest. De Sint moet nog beginnen met shoppen en heeft nog geen idee waar te beginnen.
Dochterlief hebben we dit jaar het Grote Geheim van Sinterklaas moeten vertellen. Dat viel gelukkig goed, maar ze had ook wel zo iets van joh, waarom als het een geheim is moet ik dit dan weten? Gelukkig gaat ze nu alweer helemaal op in het hele Sinterklaas gebeuren en dat kneuterige sfeertje houd ik graag zo lang mogelijk vast.
Wat snoep betreft lusten ze hier niet veel, maar kruidnoten eten ze super graag. Dus zijn we altijd blij dat in augustus de kruidnoten alweer de schappen liggen. Er zijn inmiddels alweer heel wat zakken door heen gegaan in huishouden Berkhof 😉 Nu moet ik zeggen dat zelf gemaakte kruidnoten nog veel lekkerder zijn!
Dus werd het hoogtijd voor een eigen recept. Dit recept geeft een hele berg heerlijk knapperige kruidnoten. Ik vries meestal de helft van het deeg in, zo hebben we altijd wat achter de hand. Ga dus vast lekker aan de bak en maak deze lekkere kruidnoten. Prima activiteit voor in de herfstvakantie. En wees dus slim, vries wat in en je hebt met de intocht ook een lekker bakkie kruidnoten!
Knapperige kruidnoten
Ingrediënten
- 125 gr ongezouten roomboter
- 125 gr bruine basterd suiker
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 2 el speculaaskruiden
- 4 el amandelmelk
Instructies
- Meng alle ingrediënten, behalve de melk, goed door elkaar.
- Voeg eetlepel voor eetlepel de melk toe tot je een stevig deeg hebt. Gebruik eventueel je handen om het deeg goed te kneden.
- Verpak het deeg in folie en leg minstens een uur in de koelkast. Ik had het deeg een hele nacht in de koelkast zo krijgt het deeg extra smaak.
- Kneed daarna balletjes ter grote van een knikker.
- Leg de balletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ietsje aan.
- Bak ze in 17 minuten mooi bros. 180℃ onderboven warmte (voorverwarmd).
Notities
- Verdeel het deeg in 2 stukken, vries er 1 in en je hebt later nog wat te bakken!