Knapperige kruidnoten
De Sint lekkernij, kruidnoten!
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 47 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 7 minuten min
Gang Lekkernij
Keuken Nederlands
Porties 2 x250 gram
calorieën 1209 kcal
- 125 gr ongezouten roomboter
- 125 gr bruine basterd suiker
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 2 el speculaaskruiden
- 4 el amandelmelk
Meng alle ingrediënten, behalve de melk, goed door elkaar.
Voeg eetlepel voor eetlepel de melk toe tot je een stevig deeg hebt. Gebruik eventueel je handen om het deeg goed te kneden.
Verpak het deeg in folie en leg minstens een uur in de koelkast. Ik had het deeg een hele nacht in de koelkast zo krijgt het deeg extra smaak.
Kneed daarna balletjes ter grote van een knikker.
Leg de balletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ietsje aan.
Bak ze in 17 minuten mooi bros. 180℃ onderboven warmte (voorverwarmd).
- Verdeel het deeg in 2 stukken, vries er 1 in en je hebt later nog wat te bakken!
Trefwoord December, Herfst, Kruidnoten, Pepernoten, Sinterklaas, Speculaas, Speculaas kruiden, Winter