Ga terug
Kruidnoten - Sinterklaas - december

Knapperige kruidnoten

De Sint lekkernij, kruidnoten!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 47 minuten
Totale tijd 2 uur 7 minuten
Gang Lekkernij
Keuken Nederlands
Porties 2 x250 gram
calorieën 1209 kcal

Ingrediënten
  

  • 125 gr ongezouten roomboter
  • 125 gr bruine basterd suiker
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 2 el speculaaskruiden
  • 4 el amandelmelk

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten, behalve de melk, goed door elkaar.
  • Voeg eetlepel voor eetlepel de melk toe tot je een stevig deeg hebt. Gebruik eventueel je handen om het deeg goed te kneden.
    Kruidnoten - Sinterklaas - december
  • Verpak het deeg in folie en leg minstens een uur in de koelkast. Ik had het deeg een hele nacht in de koelkast zo krijgt het deeg extra smaak.
    Kruidnoten - Sinterklaas - december
  • Kneed daarna balletjes ter grote van een knikker.
    Kruidnoten - Sinterklaas - december
  • Leg de balletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk ietsje aan.
    Kruidnoten - Sinterklaas - december
  • Bak ze in 17 minuten mooi bros. 180℃ onderboven warmte (voorverwarmd).

Notities

  • Verdeel het deeg in 2 stukken, vries er 1 in en je hebt later nog wat te bakken! 
Trefwoord December, Herfst, Kruidnoten, Pepernoten, Sinterklaas, Speculaas, Speculaas kruiden, Winter