Na onze vakantie in het heerlijke en vooral warme Frankrijk, gooide we thuis alle was in de wasmachine, probeerde de boel een beetje op orde te maken en vertrokken we naar Terschelling. Want ja, als je toch bezig bent en nog een paar dagen hebt, zeg je geen nee tegen Terschelling. Voor manlief was het vooral even afkoelen na een week 40 graden plus. Voor de kids was het nog meer kamperen en met hun neefje en nichtje jachtseizoen spelen. Voor mij, gewoon genieten.
M’n schone zuster stond nog op de camping en nodigde ons uit. En Terschelling voelt voor ons als thuiskomen, dus wij namen de uitnodiging graag aan. Al moet ik zeggen dat die koude(re) nachten voor mij niet zo hoeft. Ik ben echt een mega koukleum en jemig wat was het koud. De kids sliepen met z’n vieren in een tentje dus geen klagen daar, maar brrr!! Maar goed, ik ben inmiddels weer ontdooid 😉
Maar wat hebben we genoten van die 2 dagen op Terschelling. De kids hebben gesupt, geroeid, visjes gevangen, gesprongen van de duinen, jachtseizoen gespeeld, ijsjes gegeten en door het bos gestruind. En wij hebben vooral genoten van de gezelligheid, het strand, lekker eten en van eigenlijk alles. Zo dat was nog even een korte terugblik op de laatste dagen vakantie. Inmiddels zijn we alweer een week aan het werk, de kids mogen nog een weekje vakantie vieren en dan zit het er ook voor hun op.



Tot die tijd genieten we nog maar even extra van de tijd met elkaar. Dat doen we bijvoorbeeld door gezellig met elkaar te eten en veel te barbecuen. En om de barbecue aan te steken hoeft het echt niet altijd prachtig weer te zijn. Alhoewel het in dit geval, tot nu toe, nog steeds droog is geweest. Dat is natuurlijk stiekem best fijn bij de barbecue.
Wij zijn hier allemaal erg gek op kip, dus dat komt geregeld op de barbecue terecht. De lievelings van de kids is bierkip, deze maken we meermaals per jaar. Recept vind je hier. Maar lekker met een schaal kipkluifjes voor de tv is ook favoriet. Lekker met patat en appelmoes, of met zoete aardappelfriet en een frisse salade voor de iets gezondere variant. De kip haal ik het liefst bij Mr. Fillet, veel kip voor een leuk prijsje en het is ook kip kip, niet die waterige bende. No spon, just fan 🙂
Voor dit recept gebruikte ik een African style rub, maar je kan natuurlijk ook een andere rub of kipkruiden gebruiken. Of al voor gekruiden kluifjes. De African style rub sprak me aan, omdat… trom geroffel!!! Wij volgende zomer weer een mooie reis naar Zuid-Afrika mogen gaan maken! Zuid-Afrika 2.0, niet dezelfde route maar een hele nieuwe in een ander deel. Dat is toch fantastisch? Al zeg ik het zelf! Maar goed, de wetenschap van weer een mooi cadeau in het verschiet, deed me deze kipkluifjes maken. Brengt alvast in de sfeer en zijn natuurlijk errrug lekker!
Of het nu weer of geen weer is, zet die barbecue aan maak deze kluifjes! Geen rotisserie? Leg ze dan gewoon op de barbecue en draai ze regelmatig. Ze kunnen ook in de oven, zelfde temperatuur, zelfde tijd!
Geniet!

Kipkluifjes van de BBQ
Equipment
- Grill basket
- Rotisserie
Ingrediënten
- 1 kilo kipkluifjes
- 2 el olijfolie
- 2,5 el African rub
Instructies
- Doe de kip samen met de olijfolie en de rub in een schaal en meng goed. Laat 4 uur of een hele nacht lekker marineren.
- Verwarm de BBQ tot 200 ℃.
- Doe de kip in een grill basket en zet op de rotisserie.
- Na ongeveer 25 minuten is de kip gaar!
- Serveer bijvoorbeeld met zoete aardappel friet en een lekkere frisse salade.
Notities
- Voor kipkluifjes wordt zo’n 250-500 gram per persoon gerekend, voor dit recept reken ik 4 personen. Het is een bijgerecht. Ben je een grote kip liefhebber, verdubbel dan het recept gewoon.
- Gebruik gerust een andere rub of kipkruiden die je in huis hebt.
- Je kan ook voor gekruiden kluifjes gebruiken.