De afgelopen dagen was het flink fris, de herfst is in volle gang. Ondanks dat er de komende dagen toch weer mooi weer aan komt, staat mijn hoofd helemaal naar warme chocolademelk. Hot chocolate! Nu kan ik dit het hele jaar door drinken hoor. Soms na een etentje als toetje ipv ijs. Lekkere klodder slagroom erbij, yes!
De herfst staat hier niet alleen in het teken van warme chocolade melk, hot chocolate, maar ook herfst thee. En ook herfst thee, net als de hot chocolate, kan ik het hele jaar door drinken. Al hoewel het zomers een stuk minder is en ik er oprecht erg van kan genieten bij een haardvuurtje, is het toch met recht een herfst drankje.
Van Yogi Tea hebben ze nu ook een ultieme herfst thee, Pumpkin Chai. Super lekker en met die natte koude dagen een warm welkom.
Nu dacht ik al enige tijd aan een herfst hot chocolate, maar ik kwam nog niet tot het volmaakte idee. Tot ik dus deze thee proefde en dacht hier kan ik wel wat mee. Waarom niet combineren met heerlijke hot chocolate maar dan anders?! En waarom gewone thee trekken van deze pumpkin chai tea? Wel een top combi al zeg ik het zelf!
Nu vind ik dat hot chocolate niet gaat zonder een lekkere klodder slagroom, dus ook bij deze kan je een lekkere toef niet weglaten. Naja, kan wel natuurlijk, maar toch ben ik team slagroom 😉
Ondanks dat er nog een paar mooie dagen aankomen, wil ik jullie deze hot white chocolate pumpkin chai niet onthouden. Een niet standaard hot chocolate, maar eentje met een lekkere twist. Zowel de witte chocolade als de pumpkin chai maken het de ultieme herfst hot chocolate.
Wat is jullie favoriete herfst drankje? Ook fan van hot chocolate? Of liever een kop herfstige thee? Met deze combi kom je in ieder geval de regenachtige dagen die mogelijk nog komen wel door!
Hot white chocolate pumpkin chai
Ingrediënten
- 500 ml amandelmelk
- 1 vanille peul
- 2 zakjes pumpkin chai thee
- 75 gr witte chocolade
Optioneel
- slagroom
- caramel chuncks
Instructies
- Snij de vanille peul open en schraap de vanille er uit.
- Doe de amandelmelk, samen met de vanille en de peul in een steelpannetje.
- Hang de thee zakjes er in en breng aan de kook.
- Wanneer de melk kookt zet je het vuur zachter en verwijder je de peul en de thee zakjes.
- Voeg de witte chocolade toe en breng al roerend weer aan de kook.
- Zodra de chocolade is gesmolten is de hot chocolate klaar!
- Schenk in twee mokken of glazen en serveer desgewenst met slagroom en wat karamel stukjes.
Notities
- Voor de pumpkin chai thee gebruikte ik de thee van Yogi Tea.
- Heb je die niet in huis? Gebruik een herfst thee, werkt ook.
4 reacties
Volgens mij wordt het van het weekend weet nattig weer.
Mag jij raden wat ik ga doen dit weekend…😋
Hahaha! Ben heel erg benieuwd, alhoewel het nog best mooi weer is geweest 😉
Leuk dat je hier weer even langs bent geweest 🙂
Het weer viel inderdaad mee. Maar dat maakte mij niet uit hoor. Hij was HEERLIJK!!
Aah dat hoor ik graag! Super leuk dit 🙂