Vorig jaar was ik helemaal in m’n nopjes, want ik kreeg echt een fantastisch pakket van Servero. Ik kende het merk niet echt goed, behalve van wat blikjes. Maar het was veel mee dan dat. Sperziebonen, doperwten, witte bonen, bruine bonen, kidneybonen, zwarte bonen! Van alles. Dus ik kon helemaal los met al dat lekkers. Nu dacht ik ja, voor de hand liggend, chili con carne, lekkere nacho’s, wraps. Maar ik vond dat het ook anders moest kunnen.
Er kwam van alles voorbij en op Insta zag ik bij andere foodies al snel veel lekkers voorbij komen. Ik wilde wel wat anders, iets wat er uit zou springen. Iets waarvan je denkt, dat is leuk, wat een grappige combi. En misschien zelfs wel, zou dat wel echt lekker zijn?
Uiteindelijk kwam ik op kipsaté uit. Boontjes en kipsaté is natuurlijk een welbekende combi. En om dat nu gewoon zo te maken vond ik wat saai. En kwam dus een hartige taart uit! Ook wel een quiche. Een Aziatische quiche. Wat een uitvinding, al zeg ik het zelf 😉 Super lekker en je kan het makkelijk van te voren maken. Krijg je eters? Dan zet je dit alvast klaar, schuift het nog even in de oven en et voilà! Of je maakt hem een dag van te voren, stiekem is hij een dag later namelijk nog lekkerder.
Maak het af door er wat kroepoek, gebakken uitjes en pinda’s bij te serveren. En ben je van een pitje? Dan kan extra sambal zeker geen kwaad! Ik ben benieuwd of ik je nieuwsgierig heb gemaakt naar deze quiche en of je hem gaat proberen. Laat het me weten wat je er van vind, vind ik leuk 🙂
Hartige taart saté
Ingrediënten
- 1 portie hartige taartdeeg
- paneermeel
- 1 klein potje sperziebonen
- 300 gr kipdijfilet in blokjes
- 125 gr taugé
- 1 ui gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 3 el pindakaas
- 3 el ketjap manis + extra
- sambal manis
- 4 eieren
- 125 gr crème fraîche
Optioneel
- Kroepoek, pinda's, gebakken uitjes & extra sambal
Instructies
- Bekleed een quiche vorm met het hartige taart deeg en prik gaatjes in de bodem.
- Bedek de bodem met een dun laagje paneermeel.
- Bak in een beetje olie de ui glazig, voeg de knoflook toe en bak even mee.
- Doe de kipdijen erbij, met een scheut ketjap en naar smaak sambal, bak deze bruin.
- Giet en spoel de sperziebonen af, doe deze samen met de taugé bij de kip. Warm even door.
- Meng ondertussen de eieren, pindakaas, sambal, ketjap & crème fraîche.
- Doe de kip in de quiche vorm en giet het ei mengsel er gelijkmatig over heen. Bestrooi eventueel met pinda's.
- Bak de quiche gaar in 40 tot 45 minuten, in een voorverwarmde oven, op 200 ℃ (boven onderwarmte).
- Serveer evt. met kroepoek, pinda's, gebakken uitjes en sambal.
Notities
- Ik gebruikte de hartige taartdeeg van Tante Fanny.
- Sperziebonen van Servero.