We weten inmiddels allemaal wel hoe gek ik ben op verse granola. Ik leef echt iedere dag weer naar m’n ontbijtje toe. Een heerlijke bak met yoghurt of kwark aangevuld met home made granola. Zodra de herfst begint dan maak ik hem bijna standaard met speculaaskruiden. Zodra de zon gaat schijnen komt de kokos en vaak ook de aardbeien weer uit de kast.
Sinds onze reis naar Zuid-Afrika ben ik verslaafd geraakt aan de super crunchy granola, gemaakt met eiwit. Maar dat neemt niet weg dat een granola gemaakt met bijvoorbeeld kokosolie nog steeds ook super lekker is. Er staan inmiddels al heel wat lekkere granola’s hier op de site.
Zo staat er de versie met aardbeien, heerlijk zomers. De mango kokos, ook zo lekker zomers. De speculaas granola, voor de herfst maanden. En wat ik hier boven al zei, de crunchy granola! Super blij dat ik die heb mogen ontdekken en eten in Zuid-Afrika en hier thuis een eigen draai aan heb kunnen geven.

Gister hadden we twee verjaardagen, de kids gingen daarna uiteten met opa en oma en wij gingen met z’n tweetjes gezellig naar de Musical 40-45. Prachtig!! Echt de moeite waard om naar toe te gaan! Vandaag stond in het teken van klusjes en huishouden. Manlief heeft zich in de voor en achtertuin lekker uitgeleefd met de hogedrukspuit. Ik heb project kast afgerond! Jeeej! Je leest het goed, de kast is af! Toen volgde opruimen, opruimen en nog eens opruimen. De bedden verschonen, het huis van top tot teen stofzuigen, naja dat soort dingen. Oh ja, en de dakgoten nog even blad vrij gemaakt. Kan er ook nog wel bij. Al met al lekker druk dus!
Na zo’n druk weekend, met veelal leuke dingen, maar ook hard werken wil ik de week altijd goed starten. En omdat ook de lente van start is, werd het tijd voor weer een nieuwe versie van een granola. Dit keer met dadel, abrikoos en kokos. Niet ingewikkeld, gewoon met zo’n zakje fruit/pitten mix. Dus geen onnodig snijwerk of allerlei ingewikkelde ingrediënten.
Start je week, net als ik, goed met een stevig en gezond ontbijt! Maak je eigen granola en in een handomdraai kan ook jij genieten van deze heerlijke combi.

Granola dadel, abrikoos, kokos
Ingrediënten
- 300 gr havermout
- 200 gr gemengde, ongezouten, ongebrande noten
- 100 gr pitten/zaden
- 1 tl vanille
- 3 el kokosolie, gesmolten
- 3 el agave siroop
- 100 gr dadel, abrikoos, kokos mix
Instructies
- Meng alle ingrediënten, behalve de dadel, abrikoos, kokos mix, goed door elkaar.
- Stort op, een met bakpapier bekleedde, bakplaat en spreidt goed uit.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180℃ (onder bovenwarmte). 2x 9 minuten (met omscheppen tussendoor).
- Laat volledig afkoelen en strooi de dadel, abrikoos, kokos mix er over heen. Meng goed door en bewaar in een pot.




