Ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag. Dus moet het ook een lekker ontbijt zijn. Ik ben, sinds ik m’n granola zelf ben gaan maken, verslaafd aan granola. Je maakt mij zo blij met een bakje yoghurt en deze heerlijke ontbijtgranen. Eindeloos veel variaties. En dus ook deze met mango en kokos.
Waan je even in de tropen. Want kokos en mango zijn toch wel echt tropische ingrediënten. Ontbijt à la zomer ook wel 🙂
Ik kan wel uren vol praten over granola en hoe lekker het wel niet is. Maar ik denk dat je het gewoon maar eens moet maken, dan snap je waar ik vandaan kom. Dus hup hup, zo gepiept en je hebt een heerlijk potje zomer in huis! Granola Mango Kokos!
Granola Kokos Mango
Heerlijke zomerse granola met kokos en mango.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 14
calorieën 240 kcal
Ingrediënten
- 300 gr grove havermout
- 200 gr gemengde ongebrande ongezouten noten
- 100 gr pitten/zaden mix
- 75 gr kokos chips
- 75 gr gevriesdroogde mango
- 6 el kokosolie (gesmolten)
- 6 el agave siroop
Instructies
- Mix alle ingrediënten door elkaar, behalve de kokos chips en gevriesdroogde mango.
- Stort op een met bakpapier bekleedde bakplaat en spreid goed uit.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180℃ (onder bovenwarmte) voor ongeveer 20 minuten. Halverwege wel even omscheppen.
- Laat volledig afkoelen, voeg de kokos chips en de gevriesdroogde mango toe en bewaar in een weckpot of andere mooie pot.
Notities
Laat weten wat je van het recept vind: (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden…
Trefwoord Breakfast, Granola, Kokos, mango, Ontbijtgranen