Graan van Hier

Maak jij wel eens gebruik van lokale producten? Ik werd uitgedaagd door Koopmans om met hun nieuw lijn Graan van Hier aan de bak te gaan en gebruik te maken van lokale producten.

Maar wat is er nu echt lokaal? Wat is typisch iets wat uit deze regio komt? Of uit Amersfoort? Als je gaat zoeken dan vind je best wat hoor, maar allemaal al verwerkte dingen. Zoals koekjes of chocolaatjes. Ik wilde een product die ik ergens in kan verwerken.

Bier, nu denk je bier? Ja, Amersfoort kent heel wat soorten eigen bier. Rock city Bier, Tjaps maakt zijn eigen bier. Maar ook Eem bier, inmiddels wordt het elders gebrouwen, maar hier ligt zijn roots. Maar wat te doen met bier icm bloem? Tarwebloem? Bier en brood gaan heel goed samen dus maakte ik een bier brood. Bijzonder? Niet perse, want bierbrood wordt vaker gemaakt. Maar door de Graan van Hier te combineren met een biertje van hier, is het wel bijzonder.

De smaak van granen wordt extra gestimuleerd. De alcohol vervliegt, maar de geur bijvoorbeeld blijft. Een heerlijk brood met lokale producten. Echt heel lekker en super makkelijk te maken.

Wil je na het bakken snel aanvallen? Gewoon doen want ook warm is dit brood top. Wij aten het brood lekker bij de barbecue. Met kruidenroomkaas is het net een gebakje.

Ga jij aan de bak met dit geweldige recept? Laat me weten wat je er van vind! Hier onder nog even wat aanvullende info over de Graan van Hier.

De Graan van Hier lijn van Koopmans bestaat uit 3 soorten bloem, patentbloem, tarwebloem en volkorenbloem. De Graan van Hier is duurzaam geteeld en van Nederlandse bodem. De lijn is te koop bij de Albert Heijn en de Jumbo. Wil je nu nog meer weten van deze mooie lijn? Dan kan je op de site van Koopmans daar meer over vinden.

Bierbrood

Bier brood

Een simpel brood, optimaal genieten!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 10
calorieën 212 kcal

Equipment

  • Cake blik 23 cm

Ingrediënten
  

  • 375 gr tarwe bloem, graan van hier (Koopmans)
  • 12 gr bakpoeder
  • 4 gr zout
  • 50 gr fijne kristalsuiker
  • 1 flesje bier

Optioneel

  • 40 gr ongezouten roomboter, gesmolten

Instructies
 

  • Mix alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Bekleed een cake vorm bakpapier, of vet hem goed in.
  • Giet het beslag in de vorm.
  • Bak het brood, in een voorverwarmde oven, op 190℃ (onderboven warmte) in 45 minuten gaar. Het brood is gaar wanneer je saté prikker er droog uit komt wanneer je deze er in steekt.

Optioneel

  • Wil je het brood wat extra's geven? En een beetje kleur? Giet dan de laatste 10 minuten van je bak tijd wat gesmolten boter over het brood.

Notities

  • De tarwe bloem is van Koopmans, de nieuwe Graan van Hier lijn. Oa. te koop bij de Albert Heijn.
  • Qua bier kan je alle kanten op. Omdat ik het lokaal wilde houden gebruikte ik een lokaal biertje. Eem bier, Eem Zonnig (pale ale).
  • Het brood is ook heerlijk wanneer deze nog niet volledig is afgekoeld.
 

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden…
Trefwoord Bier, Brood, Koopmans, Simpel, Tarwe bloem