Inmiddels bestaat m’n website alweer even. Eerst om mijn taarten op bestelling een boost te geven, wat overigens goed werkte, want de ene na de andere order kwam binnen. En later dus als recepten site. Het bakken op bestelling vond ik erg leuk en was ook een grote eer. Maar ook een zware belasting op mij en m’n gezin. Dus na de zomer ben ik hier mee gestopt, of in ieder geval flink gaan minderen. En dat bevalt me heel erg goed.
Afgelopen februari besloot ik al dat ik graag iets anders wilde en dat het tijd werd om al het lekkers wat ik maak ook hier te delen. En dan juist ook de recepten. Zo kunnen jullie er thuis ook van genieten. Inmiddels staan er al 129 recepten online en heb ik een hele sloot in de wachtrij staan. De bezoeken op de site nemen steeds meer toe en hoe leuk is dat! Oh en dit wordt recept 130 😉
Ik probeer de recepten eenvoudig te houden zodat iedereen er mee aan de slag kan. Inmiddels staan bij veel recepten ook foto’s zodat de stappen ook duidelijker worden. Maar feedback is altijd welkom, dus loop je ergens tegen aan, of wil je juist een recept van een lekker baksel of een maaltijd hier terug zien, laat dit dan weten!
Ook de feestdagen moeten voorzien worden van lekkers, dus in het kader van Sinterklaas deze gevulde speculaas koeken. Ze kunnen natuurlijk het hele jaar door gemaakt worden, maar vooral de herfst en winter staan hier altijd in het teken van speculaas. Over twee weken is de intocht en volgende week begint het Sinterklaasjournaal weer. De kruidnoten vliegen je al om de oren en natuurlijk al het andere snoepgoed. Voor de lekkerste kruidnoten verwijs ik je trouwens naar deze link 🙂
De gevulde speculaas koeken zijn overigens wel een beetje werk, maar zo de moeite waard! Ze vielen zo goed uit. Ik heb er maar wat weggeven anders hadden we ze allemaal zelf opgegeten. Niet helemaal handig want het blijft koek en een dikke koek dus ook wel wat calorieën. Maar daar moet je rond de feestdagen gewoon niet zoveel opletten toch? 😛
Ik zou zeggen ga gauw aan de slag en mis deze heerlijke dikke gevulde speculaas koeken niet!
Gevulde speculaas koeken
Ingrediënten
- 200 gr bloem
- 100 gr ongezouten roomboter
- 1½ tl bakpoeder
- ½ tl baksoda
- 1 el speculaaskruiden
- snuf zout
- 125 gr donder bruine basterdsuiker
- 1¼ ei
- 1 el vanille aroma
- 50 gr schuddebuikjes
- 150 gr amandelspijs
- 40 gr amandelschaafsel
Instructies
- Meng de amandelspijs met ¼ van het ei.
- Verdeel in 12 stukken en zet even aan de kant.
- Klop de boter met de suiker en de vanille romig.
- Voeg het overige ei toe en meng tot deze helemaal is opgenomen.
- Meng nu de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en speculaaskruiden er door tot een mooi deeg.
- Roer nu de schuddebuikjes er door.
- Schep met een ijslepel, of andere lepel, 12 bollen.
- Duw welke bol plat in je hand, leg er een blokje amandelspijs in en vouw dicht. Herhaal tot je alle bollen gevormd hebt.
- Doe het amandelschaafsel in een bakje en rol de bollen er door, duw een beetje aan zodat het amandelschaafsel goed blijft plakken.
- Leg de bollen nu een half uurtje in de vriezer.
- Leg ze nu op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze per 6 af. Voorverwarmd 175℃, onderboven warmte, voor 18 minuten.
- Laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat voor je ze op een rooster legt. Zowel lauwwarm als volledig afgekoeld erg lekker!
Notities
- Geen schuddebuikjes? Gebruik wat grof gehakte kruidnoten of speculaasjes. Weglaten kan ook, maar met is lekkerder 😉
2 reacties
Echt een aanrader. Leuk om te maken en nog leuker om op te eten. 👍🏼 een dikke duim
Super lief! Dank je wel 🙂