Geroosterde Tomatensoep

Afgelopen dagen, of weken, is het een vol programma hier. En dat houdt ook nog even niet op. Helemaal niet erg, want veel is natuurlijk ook erg gezellig. Zo hadden we afgelopen week het kerstfestijn bij manlief op kantoor. Daar zat een Spaans tintje aan, erg leuk gedaan! Het eten was ook erg goed. Tapas, hoe kan het ook anders 😉 Ik had beloofd daar een foto van te delen dus bij deze.

Daarnaast gingen we afgelopen weekend heerlijk er even tussen uit. Uitwaaien op Terschelling. En zoals ik wel vaker zeg, dat is altijd weer thuis komen. Lekker even weg zijn, zoonlief vind het altijd net het buitenland. Soms snapt hij het ook nog niet helemaal, spreken ze hier Nederlands??? Vol verbazing, lekker ventje is het!

We aten heerlijk uit, maakte een strandwandeling, dronken veel warme chocomel met slagroom en we hoefde vooral even niets. Ook mocht ik daar m’n verjaardag vieren en dat deden we met een heuse cranberry cheesecake!

Inmiddels zijn we dus weer thuis en begint nog een laatste weekje voor de kerstvakantie aanbreekt. Komende week staat in het teken van een kerstdienst, foute kersttruien dag en het kerstdiner. Allen op school en vraagt nog wat keuken tijd van moeders (ik dus). Met de vraag of ik wel even wat Oreo rendiertjes wil maken. Ik weet wat me te doen staat!

December, een maand vol hectiek en zelfs een beetje chaos. Dan moet je goed voor jezelf zorgen. Even een pas op de plaats en vooral ook even wat vitamine naar binnen. Dus een lekker, simpel en gezond soepje is dan niet weg toch?! Hup wat groenten op een bakplaat, de oven in, bouillon erbij en pureren maar. Een kind kan de was doen. En weinig calorieën, die kan je mooi allemaal bewaren voor de kerstdagen en de oliebollen bij oud & nieuw.

Geniet!

Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep

Heerlijke tomatensoep met geroosterde tomaten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Soep
Keuken Nederlands
Porties 4 kommen
calorieën 125 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 kg tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 witte ui
  • 1 bol knoflook
  • peper
  • zout
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • ½ L groenten bouillon
  • balsamico crème

Instructies
 

  • Snij de tomaten en uien in grove stukken.
  • Snij het kapje van de bol knoflook.
  • Leg alles in een ovenschaal of op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
    Geroosterde tomatensoep
  • Besprenkel met olijfolie, wat peper, zout en Italiaanse kruiden.
  • Schuif in een voorverwarmde oven en rooster voor ongeveer 35 minuten op 200℃ (onder bovenwarmte).
  • Gooi daarna alles in een pan, doe hier de groente bouillon bij.
    Geroosterde tomatensoep
  • Pureer de soep nu met een staafmixer.
    Geroosterde tomatensoep
  • Warm nog even door en serveer met wat balsamico crème.
    Geroosterde tomatensoep

Notities

  • Ik gebruikte lekkere verse tomaten uit eigen tuin.
  • Doe de bouillon beetje bij beetje bij de de groenten, pureer en kijk hoe dik de soep is. Proef ook tussendoor. Ik ben gek op een wat dikkere soep dus soms doe ik wat minder bouillon. Ga goed op je gevoel af. 
Trefwoord Geroosterde tomatensoep, Groenten, groentensoep, Herfst, soep, soep tijd, Tomaten, Tomatensoep, Winter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept