Ga terug
Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep

Heerlijke tomatensoep met geroosterde tomaten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Soep
Keuken Nederlands
Porties 4 kommen
calorieën 125 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 kg tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 witte ui
  • 1 bol knoflook
  • peper
  • zout
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • ½ L groenten bouillon
  • balsamico crème

Instructies
 

  • Snij de tomaten en uien in grove stukken.
  • Snij het kapje van de bol knoflook.
  • Leg alles in een ovenschaal of op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
    Geroosterde tomatensoep
  • Besprenkel met olijfolie, wat peper, zout en Italiaanse kruiden.
  • Schuif in een voorverwarmde oven en rooster voor ongeveer 35 minuten op 200℃ (onder bovenwarmte).
  • Gooi daarna alles in een pan, doe hier de groente bouillon bij.
    Geroosterde tomatensoep
  • Pureer de soep nu met een staafmixer.
    Geroosterde tomatensoep
  • Warm nog even door en serveer met wat balsamico crème.
    Geroosterde tomatensoep

Notities

  • Ik gebruikte lekkere verse tomaten uit eigen tuin.
  • Doe de bouillon beetje bij beetje bij de de groenten, pureer en kijk hoe dik de soep is. Proef ook tussendoor. Ik ben gek op een wat dikkere soep dus soms doe ik wat minder bouillon. Ga goed op je gevoel af. 
Trefwoord Geroosterde tomatensoep, Groenten, groentensoep, Herfst, soep, soep tijd, Tomaten, Tomatensoep, Winter