Dulce de leche, de simpele variant, vind ik echt een mega goede uitvinding. Zo simpel, je kookt een paar uur lang een blikje gecondenseerde melk en et voilà! Dat is toch cool? Lekker in baksels, smeer het op je broodje of lepel het zo uit. Op je broodje is het overigens net bebogeen.
Wat ook top is dat je deze blikjes gecondenseerde melk na een paar uur koken, gewoon prima in je kast kan bewaren tot gebruik. Blijft bijna eeuwig goed. Ik zorg dus dat ik altijd een paar blikjes in de kast heb liggen zodat ik er, als ik weer een hersenspinsel heb, direct mee aan de slag kan.
En ja, in ijs kan dulce de leche dus niet ontbreken. Zo’n bak met ijs overleeft bij ons niet lang. Zodra de kids naar bed zijn en we aan ons kopje thee zitten komt de bak uit de vriezer. Even geduld tot het schepbaar is en aanvallen. Deze was extra lekker met wat hazelnoot siroop. Te koop bij Koro.nl.
Roomijs met dulce de leche
Equipment
- Vries vaste bak
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 1/2 blikje dulce de leche
Optioneel
- hazelnoot siroop
Instructies
- Klop de slagroom lobbig.
- Voeg de gecondenseerde melk toe en mix even flink door.
- Mix er nu naar smaak dulce de leche door. Ik gebruikte een half blikje.
- Doe het mengsel in een vries vaste bak en zet voor zeker 8 uur, of een hele nacht, in de vriezer.
- Eet met een lekkere hazelnoot siroop!
Notities
- Dulce de leche kan je kopen of zelf eenvoudig maken.
- De hazelnootsiroop die ik gebruikte is van Koro.