Ga terug
Dulce de leche ijs

Roomijs met dulce de leche

Heerlijke karamel ijs met hazelnoot siroop.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 8 uur 10 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 1 bak
calorieën 3500 kcal

Equipment

  • Vries vaste bak

Ingrediënten
  

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1/2 blikje dulce de leche

Optioneel

  • hazelnoot siroop

Instructies
 

  • Klop de slagroom lobbig.
  • Voeg de gecondenseerde melk toe en mix even flink door.
  • Mix er nu naar smaak dulce de leche door. Ik gebruikte een half blikje.
  • Doe het mengsel in een vries vaste bak en zet voor zeker 8 uur, of een hele nacht, in de vriezer.
  • Eet met een lekkere hazelnoot siroop!

Notities

  • Dulce de leche kan je kopen of zelf eenvoudig maken.
  • De hazelnootsiroop die ik gebruikte is van Koro.
 

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Aan het laden...
Trefwoord Caramel, Dulce de leche, hazelnoot, Ice, Ice cream, Zomer