Croissant Hoorntjes

Pasen komt er weer aan, de gelegenheid voor ontbijtjes, brunch, lekkers bij de koffie en gewoon veel en lekker eten. En dan nog hebben we het nog niet over alle chocolade eitjes. Hier gaan we meestal voor een lekker Paasontbijt, gekookt eitje, verse croissantjes, vers geperste jus d’orange aan een mooi gedekte tafel.

Van Bak & Co kreeg verschillende heerlijke bak producten opgestuurd, waaronder roomhoornpennen. Deze had ik altijd al willen hebben, want wie wil nu niet lekkere bladerdeeg hoorntjes snoepen gevuld met allerlei lekkers? Ik vond het wel leuk om voor Pasen hier een net andere draai aan te geven. Dus maakte ik croissant hoorntjes. Lekker met wat bruine suiker.

Wanneer je ze klaar hebt kan je lekker zo opsnoepen, dat deed ik met poging 1 die ik maakte. Ze waren veelste groot, maar de smaak was heerlijk! Dus dat was stiekem best een traktatie. Poging 2 was perfect, mooi maatje. Ik vulde ze met een restje banketbakkersroom die ik nog had liggen en aardbeien jam.

Ideetjes voor nog meer vullingen? Slagroom, gesmolten chocolade, ijs, speculoos ach je kan het zo gek niet verzinnen of het past er in!

Ga jij ze maken voor Pasen? Lekkere croissant hoorntjes voor bij de koffie? Als ontbijt? Of bij de Brunch? En maak je ze niet met Pasen, geen man overboord! Je kan ze maken wanneer je wilt, want ze zijn altijd lekker.

Croissant hoorntjes

Croissant Hoorntjes

Heerlijke hoorntjes gevuld met wat jij maar wil!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Brunch
Keuken Mix
Porties 4
calorieën 140 kcal

Equipment

  • 4 roomhoornpennen
  • Bakspray

Ingrediënten
  

  • 4 strookjes croissantdeeg
  • bruine basterd suiker
  • water

Instructies
 

  • Vet de roomhoorn pennen in met bakspray
  • Rol per pen, een strookje croissantdeeg om de roomhoornpen. Vanaf de punt, steeds een stukje overlappend naar boven.
  • Smeer het croissantdeeg nu licht in met water en rol ze door wat bruine suiker.
  • Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in ongeveer 10 minuten goud bruin. 200℃ onderboven warmte.
  • Laat ze 5 minuten afkoelen, haal dan de roomhoornpennen uit de hoorntjes en laat ze helemaal afkoelen.
  • Vul met wat jij lekker vind! Ik vulde ze met aardbeien jam en banketbakkersroom.

Notities

  • Ik gebruikt het croissantdeeg van Tante Fanny, je hebt dan ongeveer 1/4 van het deeg nodig.
  • Snij met een pizzasnijder 4 stroken van de korte kant. Van het overige deeg kan je of nog een keer dit recept maken of maak Croissant Rolls, recept vind je hier ook op de site.
  • De hoorntjes zijn heerlijk met jam en banketbakkersroom, maar ook met gesmolten chocolade, slagroom of ijs.
  • De calorieën zijn berekend zonder vulling!

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden…
Trefwoord Brunch, Croissant, Pasen, Roomhoorntjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept