Ga terug
Croissant hoorntjes

Croissant Hoorntjes

Heerlijke hoorntjes gevuld met wat jij maar wil!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Brunch
Keuken Mix
Porties 4
calorieën 140 kcal

Equipment

  • 4 roomhoornpennen
  • Bakspray

Ingrediënten
  

  • 4 strookjes croissantdeeg
  • bruine basterd suiker
  • water

Instructies
 

  • Vet de roomhoorn pennen in met bakspray
  • Rol per pen, een strookje croissantdeeg om de roomhoornpen. Vanaf de punt, steeds een stukje overlappend naar boven.
  • Smeer het croissantdeeg nu licht in met water en rol ze door wat bruine suiker.
  • Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in ongeveer 10 minuten goud bruin. 200℃ onderboven warmte.
  • Laat ze 5 minuten afkoelen, haal dan de roomhoornpennen uit de hoorntjes en laat ze helemaal afkoelen.
  • Vul met wat jij lekker vind! Ik vulde ze met aardbeien jam en banketbakkersroom.

Notities

  • Ik gebruikt het croissantdeeg van Tante Fanny, je hebt dan ongeveer 1/4 van het deeg nodig.
  • Snij met een pizzasnijder 4 stroken van de korte kant. Van het overige deeg kan je of nog een keer dit recept maken of maak Croissant Rolls, recept vind je hier ook op de site.
  • De hoorntjes zijn heerlijk met jam en banketbakkersroom, maar ook met gesmolten chocolade, slagroom of ijs.
  • De calorieën zijn berekend zonder vulling!

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Aan het laden...
Trefwoord Brunch, Croissant, Pasen, Roomhoorntjes