Croissant Hoorntjes
Heerlijke hoorntjes gevuld met wat jij maar wil!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Porties 4
calorieën 140 kcal
4 roomhoornpennen
Bakspray
- 4 strookjes croissantdeeg
- bruine basterd suiker
- water
Vet de roomhoorn pennen in met bakspray
Rol per pen, een strookje croissantdeeg om de roomhoornpen. Vanaf de punt, steeds een stukje overlappend naar boven.
Smeer het croissantdeeg nu licht in met water en rol ze door wat bruine suiker.
Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in ongeveer 10 minuten goud bruin. 200℃ onderboven warmte.
Laat ze 5 minuten afkoelen, haal dan de roomhoornpennen uit de hoorntjes en laat ze helemaal afkoelen.
Vul met wat jij lekker vind! Ik vulde ze met aardbeien jam en banketbakkersroom.
- Ik gebruikt het croissantdeeg van Tante Fanny, je hebt dan ongeveer 1/4 van het deeg nodig.
- Snij met een pizzasnijder 4 stroken van de korte kant. Van het overige deeg kan je of nog een keer dit recept maken of maak Croissant Rolls, recept vind je hier ook op de site.
- De hoorntjes zijn heerlijk met jam en banketbakkersroom, maar ook met gesmolten chocolade, slagroom of ijs.
- De calorieën zijn berekend zonder vulling!
Laat weten wat je van het recept vind:




(Nog geen waarderingen)
Aan het laden...
Trefwoord Brunch, Croissant, Pasen, Roomhoorntjes