Cranberry Pistache ‘Koffie’ Broodjes

Voor een winterse brunch was ik op zoek naar een lekker broodje. Hoefde niet alleen voor de brunch maar mocht ook bij de koffie passen. In de winter is cranberry pistache een graag geziene combinatie. Daar wilde ik dus iets mee. Toen ik voor een ander recept wat banketbakkersroom over had wist ik het. En het resultaat is een razend succes. Mijn ouders kwamen ze proeven en ik mocht gelijk weer aan de bak, want m’n moeder vond ze toch wel erg geschikt voor de nieuwjaarsborrel bij hen in het gebouw. En ook daar kreeg ik grote complimenten. En sja, ik moet toegeven, ze zijn verslavend lekker! En dus wil ik ze je niet onthouden en deel ik ze hier met liefde. En als je ze gaat maken, eet ze dan lauwwarm, dan vind ik ze op hun best.

Cranberry Pistache ‘koffie’ broodjes

Heerlijke zachte broodjes, voor lunch, brunch of bij de koffie.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Brunch
Keuken Nederlands
Porties 12
calorieën 216 kcal

Ingrediënten
  

 • 1 portie croissantdeeg
 • 1/2 portie banketbakkersroom
 • 125 gr gedroogde cranberries
 • 75 gr pistachenootjes

Optioneel

 • poedersuiker

Instructies
 

 • Rol het croissantdeeg uitl.
 • Smeer de banketbakkersroom er over uit.
 • Hak de cranberries en pistachenootjes grof en verdeel over de banketbakkersroom.
 • Rol over de lange zijde op en druk licht aan.
 • Verdeel in 12 stukken.
 • Leg ze met de open zijde in een vierkante bakvorm (bekleed met bakpapier). Smeer ze in met wat melk, geklutst ei of water, net wat je voor handen hebt.
 • Bak af in een voorverwarmde oven op 180℃, onder bovenwarmte, voor ongeveer 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
 • Bestrooi eventueel met wat poedersuiker en eet ze lauwwarm of koud.

Notities

 • Gebruik flosdraad (zonder smaakje!) om de rol in 12 mooie stukken te verdelen.


Laat weten wat je van het recept vind:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden… 
Trefwoord Broodjes, Brunch, Croissant, Koffie, Lunch