Ga terug
Cranberry koffie broodjes

Cranberry Pistache 'koffie' broodjes

Heerlijke zachte broodjes, voor lunch, brunch of bij de koffie.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Brunch
Keuken Nederlands
Porties 12
calorieën 216 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 portie croissantdeeg
  • 1/2 portie banketbakkersroom
  • 125 gr gedroogde cranberries
  • 75 gr pistachenootjes

Optioneel

  • poedersuiker

Instructies
 

  • Rol het croissantdeeg uitl.
  • Smeer de banketbakkersroom er over uit.
  • Hak de cranberries en pistachenootjes grof en verdeel over de banketbakkersroom.
  • Rol over de lange zijde op en druk licht aan.
  • Verdeel in 12 stukken.
  • Leg ze met de open zijde in een vierkante bakvorm (bekleed met bakpapier). Smeer ze in met wat melk, geklutst ei of water, net wat je voor handen hebt.
  • Bak af in een voorverwarmde oven op 180℃, onder bovenwarmte, voor ongeveer 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Bestrooi eventueel met wat poedersuiker en eet ze lauwwarm of koud.

Notities

  • Gebruik flosdraad (zonder smaakje!) om de rol in 12 mooie stukken te verdelen.


Laat weten wat je van het recept vind:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Aan het laden... 
Trefwoord Broodjes, Brunch, Croissant, Koffie, Lunch