Cranberry Pistache 'koffie' broodjes
Heerlijke zachte broodjes, voor lunch, brunch of bij de koffie.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Brunch
Keuken Nederlands
Porties 12
calorieën 216 kcal
- 1 portie croissantdeeg
- 1/2 portie banketbakkersroom
- 125 gr gedroogde cranberries
- 75 gr pistachenootjes
Rol het croissantdeeg uitl.
Smeer de banketbakkersroom er over uit.
Hak de cranberries en pistachenootjes grof en verdeel over de banketbakkersroom.
Rol over de lange zijde op en druk licht aan.
Verdeel in 12 stukken.
Leg ze met de open zijde in een vierkante bakvorm (bekleed met bakpapier). Smeer ze in met wat melk, geklutst ei of water, net wat je voor handen hebt.
Bak af in een voorverwarmde oven op 180℃, onder bovenwarmte, voor ongeveer 25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Bestrooi eventueel met wat poedersuiker en eet ze lauwwarm of koud.
Trefwoord Broodjes, Brunch, Croissant, Koffie, Lunch