Een vegetarische quiche, geïnspireerd door een mede foodie en goede vriendin Renske van Koken met Liefde. Courgette zijn het hele jaar door lekker, maar in de zomer zijn ze op hun best. Een echte zomer groente. Dus ook een bewuste keuze. Het oog wil ook wat, dus geprobeerd deze extra mooi op te maken. En dat is gelukt, al zeg ik het zelf. Goed voor de maag en een lust voor het oog 😉 Ga jij aan de slag met dit recept? Het gaat je zeker bevallen!
Courgette Quiche
Vegetarische quiche, een mooi pronkstuk voor op de tafel. En heerlijk van smaak.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 417 kcal
Equipment
- 1 quiche vorm 25 cm doorsnede
Ingrediënten
- 1 st Quiche bodem
- 2 el Paneermeel
- 125 ml Creme fraiche
- 4 st Eieren
- Peper
- Zout
- 2 Flinke courgettes
- 150 gr Geraspte kaas
- ½ tl Knoflookpoeder
- 1 tl Gedroogde rozemarijn
- 1 tl Gedroogde peterselie
Instructies
- Vet de quiche vorm in, bijvoorbeeld met bakspray. Bekleed de vorm met het quiche deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork. Strooi er een laagje paneermeel in.
- Maak met een kaasschaaf mooie dunne linten van de courgettes. Zet ze van buiten naar binnen in de vorm. Zo creëer je een roos vorm.
- Kluts de eieren los samen met de creme fraiche, peper & zout, de kaas en overige kruiden. Giet over de courgettes.
- Bak in een voorverwarmde oven (onder bovenwarmte) voor ongeveer 45 minuten op 200℃.
Notities
- Toch meer een vlees type? Bak wat spekjes en strooi die over de bodem voor je de courgette mooi opmaakt.
Laat weten wat je van het recept vind: (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden…
Trefwoord Courgette, Hartige taart, Quiche, Vegetarisch