Rond Kerst zie je overal zoveel lekkers voorbij komen, dat het soms moeilijk is om iets heel nieuws neer te zetten. Maar inspiratie opdoen en een eigen draai aan recepten geven kan natuurlijk ook! Deze Christmas Cookies zie je veel in Amerika. Gevuld met snoepgoed. De combinatie van zoet en zout in deze is machtig lekker! Ik kon het dan ook niet laten zo iets eens te proberen. De basis voor dit recept gebruik ik al jaren en maak er allerlei combi’s mee. En nu dus ook deze. Naturel chips in je koekjes? Het klinkt gek, maar het is zo lekker! Net wat ik hier boven al zei, de combi zoet met zout is echt een aanrader. Het zoutje haalt de chocolade helemaal op. Ook geeft het gelijk een lekkere bite. Ga jij ze maken?! Ben reuze benieuwd wat je er van vind. Oh en deze hoef je natuurlijk niet perse met kerst te maken, M&M’s zijn er in alle kleuren dus laat je daar niet door weerhouden.
Christmas Cookies
Ingrediënten
- 50 gr ongezouten roomboter
- 50 gr bruine basterdsuiker
- 50 gr fijne kristalsuiker
- 1 ei
- 100 gr bloem
- 50 gr havermout
- 1 tl baksoda
- 1 tl bakpoeder
- 50 gr pretzels
- 50 gr naturel chips
- 50 gr M&M's groen/rood
- 50 gr witte chocolade
Instructies
- Klop de boter met de suiker romig.
- Voeg het ei toe.
- Meng de bloem, havermout, baksoda en bakpoeder toe.
- En als laatste het snoepgoed, de witte chocolade grof gehakt.
- Maak 10 ballen en leg ze minstens een uur in de koelkast.
- Bak ze daarna, op een met bakpapier bekleedde bakplaat, op 180℃, in een voorverwarmde oven (onder bovenwarmte), in ongeveer 12 minuten mooi bruin. Laat 10 minuten afkoelen op de bakplaat voor je ze op een rooster verder laat afkoelen.
Notities
- Leg de ballen op afstand van elkaar, ze kunnen uitlopen.
- Maak ze na het bakken mooi rond met een ronde koekjesvorm of glas.
Laat weten wat je van het recept vind: (Nog geen waarderingen)