Brownies, och als er iets is met chocolade waar je me blij mee maakt dan is het brownies. Maar, ja daar zit en maar aan. In restaurants ben ik snel geneigd om de brownies over te slaan. Veelte droog. Goede smeuïge brownies maken is best lastig. Brownies met pit is ook weer een andere klasse brownie.
Je vraagt je nu af, brownies met pit?? En ja ook nog een zoutje! Bacon en een pitje. Wat een bijzondere combi zou je denken. Maar dat valt best mee. Want wist je dat zoet en zout echt een hele goede combi is? Het hartige en zoutige van de bacon haalt het zoete van de brownies helemaal op. Een pitje er bij en je hebt echt een fantastische brownie.
Eerlijk is eerlijk, je maakt mij niet heel blij met een reep chocolade en al helemaal geen melk of wit. Puur daar ben ik nog wel voor te porren, maar het liefst eet ik chocolade ergens in. Pure hagelslag door m’n vla (haha ja echt een heerlijk toetje), in koeken, cake, taart of natuurlijk heerlijke smeuïge brownies met pure chocolade.
Voor deze brownie gebruikte ik de zero sugar added pure chocolate chips van Prozis. Echt enorm lekkere en fijne chocolade om mee te bakken. Check hun website en wil je nog voor een leuk prijsje winkelen? Voeg dan de code BAKSELSBYMANDY10 toe dan krijg je korting maar ook nog wat leuke producten gratis!
Zo het reclame momentje weer even gehad 😉 Nu weer terug naar de brownies, want deze wil je dus echt niet missen. Een wellicht wat bijzondere combi, maar echt zo de moeite waard. Ben je minder van de pit? Laat dit dan gewoon weg, ook alleen met bacon zijn deze goddelijk!
Ben echt heel benieuwd wat je van deze brownies vind. Want ook jij bent vast een heuse chocolade fan! En dan kan je deze gewoon niet weerstaan.
Chili Bacon Brownies
Equipment
- Vierkant bakvorm 20×20
Ingrediënten
- 170 gr pure chocolate chips
- 225 gr kokosbloesemsuiker
- 180 gr ongezouten roomboter, gesmolten
- 100 gr bloem
- 100 gr cacao
- 3 eieren
- flinke snuf zout
- 1 tl vanille
- snuf chili poeder
- 50 gr gebakken bacon, klein gesneden
Instructies
- Meng de suiker, cacao, chili poeder en zout met de boter.
- Voeg de eieren en de vanille toe.
- Meng het bloem er door.
- Spatel als laatste de chocolate chips en de klein gesneden bacon er door.
- Bekleed een vierkante vorm met bakpapier. Stort het deeg in de bakvorm en verdeel goed.
- Bak de brownie in 30 minuten gaar, in een voorverwarmde oven op 175℃, onderboven warmte.
- Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, laat hem daarna volledig afkoelen op een rooster.
Notities
- Ik gebruikte chocolate chips, je kan ook een gewone reep chocolade gebruiken en die in stukken hakken.
- Je haalt 16 stukjes uit dit recept. Je kan hem ook in minder stukken snijden als je graag grotere stukken wilt. Ik vond hem machtig genoeg dus een klein stukje is prima!
- Geen kokosbloesemsuiker? Gebruik dan gewoon de suiker die je in huis hebt.