Bladerdeeg liefdes envelopjes

Nog een klein maandje en de dag van de liefde meld zich weer! Ik heb het natuurlijk over 14 februari, oftewel Valentijn. Eerlijk gezegd vind ik het een klein beetje onzin zo’n speciale dag voor de liefde. Tuurlijk is het leuk om iets te krijgen of verrast te worden, maar het is toch wel wat commercieel. De bloemen en chocolade zijn voor die dag gelijk niet meer te betalen. En waarom wachten tot deze ene speciale dag, terwijl er nog 364 andere dagen zijn waarom je elkaar de liefde kan verklaren?

Valentijn heeft een hele geschiedenis, maar het woord gaat dat er een Bisschop was genaamd Valentijn. Hij huwde mensen waarvan er bijvoorbeeld 1 niet gelovig was. Liefde zou sterker zijn dan geloof. De Bisschop werd hier door gearresteerd en ter dood veroordeeld. Vlak voor zijn dood zou hij een briefje aan meisje hebben gegeven waarop stond, van jouw Valentijn. Op 14 februari werd de Bisschop onthoofd.. Nou, lekker verhaal 😉 Maar fijn dat er toen al mensen waren die de liefde voorop stelde.

Zo na deze kleine geschiedenis les, door met eten! Want de liefde gaat door de maag! Wat hier in huis wel echt een beetje het geval is zo af en toe. Ik krijg bijna dagelijks, vol verwachting, de vraag wat eten we vanavond? Soms al voor de lunch! Wat ik leuk vind overigens hoor. Een weekmenu maken iets minder, als ik vraag wat men wil eten die week dan hoor ik standaard, macaroni, witte bonen of pizza. Heel veelzijdig toch?!

Maar goed, hoe kun je nu beter je liefde tonen dan een liefdesbrief schrijven? En liefdesbrieven gaan in envelopjes. Versierd met hartjes en kusjes. En dat bracht me op een idee. Eetbare liefdes envelopjes van bladerdeeg. Ik neem geen credit voor het idee hoor, ik heb ze al vaker voorbij zien komen. Maar omdat ze zo makkelijk te maken zijn en ook lekker, vond ik het leuk ze hier te plaatsen. Je hebt eigenlijk alleen maar bladerdeeg en jam nodig. En ben je geen liefhebber van jam? Dan kan je ook Nutella of een andere pasta gebruiken. En zeg nu zelf, het zijn toch schattige hapjes?

Gaat bij jullie ook de liefde door de maag? Of zijn je jullie die hard Valentijnsdag vierders? Maak dan deze bladerdeeg liefdes envelopjes! De inhoud zit vol liefde!

Bladerdeeg liefdes envelopjes

Bladerdeeg liefdes envelopjes

Lekkere simpele hapjes voor Valentijn!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
0 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Nederlands
Porties 8
calorieën 98 kcal

Equipment

  • hartjes uitsteker

Ingrediënten
  

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 8 tl frambozen jam
  • 1 ei

Instructies
 

  • Snij de plakjes bladerdeeg door midden.
    Bladerdeeg liefdes envelopjes
  • Steek aan de bovenzijde van elke plak een hartje ondersteboven uit en leg aan de onderzijde een theelepeltje jam.
    Bladerdeeg liefdes envelopjes
  • Vouw nu het hartje over de jam heen en druk met een vork de zij- en onderkanten goed aan.
    Bladerdeeg liefdes envelopjes
  • Snij nu met een mesje de vorm van een envelopje in. 2x schuin naar boven vanaf het hartje.
    Bladerdeeg liefdes envelopjes
  • Smeer in met een geklutst eitje of melk of water.
    Bladerdeeg liefdes envelopjes
  • Bak mooi goud bruin in een voorverwarmde oven op 225℃, in ongeveer 15 minuten (onder bovenwarmte).
    Bladerdeeg liefdes envelopjes

Notities

  • De plakken roomboter bladerdeeg van Koopmans bakken vond ik voor deze liefdes hapjes het lekkerst en het makkelijkst in gebruik. 
  • De jam is van Bonne Maman, minder suiker. 
  • Liever geen jam? Nutella kan natuurlijk ook!
  • Een zoete kauw? Strooi er nog wat poedersuiker over heen.
Trefwoord 14 februari, Bladerdeeg, Dag van de liefde, Frambozen, jam, Liefde, Love, Valentijn, Valentine

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept