Bieten Galette

Wat eten we vanavond? Die vraag krijg ik meer dan eens, per dag! Hoe zit dat bij jullie? En heb je dan altijd een hapklaar antwoord? Ik moet daar soms even over nadenken. Ik maak vaak een weekmenu, de dagen staan dan niet altijd vast, het is maar net wat uit komt en hoe druk het is. Ik houd niet altijd rekening met wat de kinderen lekker vinden, als ik dat moet doen dan eet ik dagelijks een van de zoveel P’s. Bietjes daarentegen vinden ze heerlijk, daar zit wel weer een maar aan vast helaas. Bietjes willen ze alleen met gekookte aardappelen en het liefst met een slavink erbij. Zijn niet veel eisend verder hoor 😉 Maar goed, papa en mama willen ook wel eens wat anders, dus maakte ik deze Bieten galette. En die valt goed in de smaak. We zijn geen ras echte vegetariërs, maar toch 1x in de week staat hier een vegetarische maaltijd op tafel. Niet bewust, het loopt vaak zo en dat vinden we helemaal prima. Een aanrader dus deze!

Bieten Galette

Een heerlijke vegetarische dish
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 2 personen
calorieën 516 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 portie hartige taart deeg
  • 500 gr gekookte rode bieten
  • 3 el hummus naturel
  • 1 rode ui
  • 1 scheut balsamico azijn
  • 1 el suiker
  • 50 gr witte kaas

Instructies
 

  • Rol het deeg uit en laat het bakpapier er onder zitten. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Smeer de hummus royaal op de bodem. Laat ongeveer 2cm van de rand vrij.
  • Snij de bietjes in blokjes/reepjes en verdeel over het deeg. Gebruik je bietjes uit een pot, giet ze dan af en laat ze even uitlekken. Verdeel over het deeg.
  • Snij de ui in halve ringen en bak ze in een scheutje olijfolie glazig. Doe er een lekkere scheut balsamico azijn bij samen met de suiker en laat even sudderen (3 minuutjes).
  • Verdeel de uien daaarna over de bietjes. Brokkel de kaas in kleine stukjes en strooi over de bietjes.
  • Vouw de randen rondom mooi om en besmeer met wat olijfolie.
  • Bak ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 190℃ (onder bovenwarmte).
    Eet smakelijk!

Notities

  • Vind je het omvouwen van de randjes maar gedoe? Besmeer en beleg de bodem dan wat royaler en bak hem zo in de oven. Pizza stijl is hij ook heel lekker 🙂


Laat weten wat je van het recept vind:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,50 van de 5)
Laden… 
Trefwoord bieten, diner, galette, hartig, Vegetarisch

Eén reactie

  1. 5 sterren
    Super lekker.
    Deze galette al een paar keer gemaakt, ook een keer met spekjes er doorheen, maar hij blijft toch het lekkerste zoals hij beschreven staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept