Laatst moest ik voor 2 leuke taartjes een heerlijk aardbeien bavarois taartvulling maken. Daar hield ik wat bavarois van over. Ook had ik al, werkelijk maanden, een nieuwe siliconen muffin vorm in de kast liggen. Dus een en een is twee! Ik moest dus van de restjes lekkere bavarois taartjes maken. Ik vond wel dat er en lekkere bodem bij moest. Gelukkig heb ik altijd wel een trommel met lekkere koekjes. Maria biscuitjes zijn een perfecte bodem voor bavarois taartjes. Ook passen de koekjes precies in de vorm dus wat wil je nog meer?
Bavarois had ik al vaak voorbij zien komen, maar nog maar weinig zelf gemaakt, voor deze taartvullingen zelfs pas een keer. Maar het is echt heel makkelijk en zo gepiept. Je hebt alleen even geduld nodig bij het opstijven. Dus verwacht niet dat je met 10 minuten een kant en klaar taartje op tafel hebt staan. Als je zin hebt in deze taartjes moet je tijdig beginnen.
Dan wijd ik nog even een stukje aan slagroom, want zelf vind ik dat dit bavarois taartje niet zonder slagroom kan. Nu ben ik verzot op slagroom, kan het zo alleen eten. Wel zelf opgeklopte slagroom want dat is echt de lekkerste! Maar zeg nu zelf, zie die lekkere toef naast het taartje, die wil je toch niet missen?
Bavarois taartjes
Equipment
- Siliconen muffin vorm
Ingrediënten
- 150 ml slagroom
- 3 el fijne kristalsuiker
- 150 gr aardbeien
- 2 blaadjes gelatine
- 6 tarwe maria biscuitjes
optioneel
- citroensap
- extra slagroom
- decoratie chocolade
Instructies
- Laat de blaadjes gelatine weken in koud water voor ongeveer 10 minuten.
- Pureer de aardbeien, evt met een klein beetje citroensap.
- Klop de slagroom met de suiker lobbig, niet te stevig!
- Verwarm een klein deel van de aardbeienpuree en los de geweekte en uitgeknepen gelatine blaadjes hier in op.
- Meng de warme aardbeienpuree met de rest van de aardbeien puree.
- Spatel de aardbeien puree in delen bij de lobbige slagroom.
- Verdeel het mengsel nu over de 6 vakjes van de muffin vorm. Zet hem in de koelkast voor ongeveer 20 minuten.
- Leg nu in elk vakje een maria biscuitje. En zet in de vriezer voor ongeveer 5 uur.
- Haal de taartjes nu uit de vorm en laat ze in de koelkast ontdooien.
- Eet ze zo of met een lekkere toef slagroom erbij!
Notities
- Gebruik je diepvries aardbeien? Dat kan prima, laat die van te voren even ontdooien. Dat werkt makkelijker.