Bao Buns

Al jaren had ik een stoommandje op mijn verlanglijstje staan. Waarom dan niet zelf kopen? Sja.. kan alles wel kopen. En het had niet echt prio. Afgelopen verjaardag zei m’n schoonzus, ik zie dit ding nu al zoveel jaar voorbij komen dat ik hem maar gekocht heb voor je! En zie daar, geduld is een schone zaak 😉 haha! Nee, super blij mee. Nu kon ik eindelijk eens proberen bao buns te maken.

Bao buns, daar moet natuurlijk wel wat lekkers op. Van Bak & Co mocht ik allemaal lekkere dingen uitzoeken. Daaronder zat ook een pot met Chimicurri kruiden. Daar wist ik wel raad mee, bao buns met biefstuk en chimichurri. Zeg nu zelf, dat klinkt toch om op te eten? Ben zelf gek op chimichurri, dus misschien ben ik wat bevooroordeeld.

Zodra je het deeg van de buns klaar hebt en de buns zijn gevormd is het stomen geblazen. Pas op, dat stoom is heet! Maar wat is het leuk om zo’n stoommandje eens te gebruiken en dat er dan ook nog eens zo’n overheerlijk broodje uit komt. Wij hebben dus intens genoten van dit recept en hopelijk doe jij dat ook! Niet gek van biefstuk? Je kan de buns natuurijk met van alles vullen, laat je me weten hoe jij ze gevuld hebt?

boa buns

Bao Buns met chimichurri biefstuk

Heerlijke home made bao buns met chimichurri
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur 40 minuten
Totale tijd 3 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mix
Porties 8 broodjes
calorieën 137 kcal

Equipment

  • Stoommandje

Ingrediënten
  

Bao Buns

  • 250 gr bloem type 00
  • 4 gr gedroogde gist
  • ½ tl zout
  • ½ el suiker
  • 1 el zonnebloemolie
  • 155 gr lauwwarme melk

Biefstuk chimichurri

  • 2 flinke biefstukken
  • 2 el chimichurri kruiden
  • 1 rode ui
  • 100 gr cherrytomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie + extra
  • 1 el rode wijnazijn
  • peper & zout

Instructies
 

Bao Buns

  • Meng de gist met de suiker en de melk en laat 5 minuten staan.
  • Meng in een mengkom de bloem en het zout. Voeg de zonnebloemolie en het melk gist mengsel toe. Mix tot je een soepel deeg hebt.
  • Dek af met folie en laat rijzen, op een tochtvrije plek, voor ongeveer 1 a 1½ uur, of tot het deeg in volume is verdubbeld.
  • Verdeel het deeg in 8 bollen, druk ze plat en vouw ze dubbel (dubbel gevouwen broodje). Laat ze nog eens een uur rijzen op kamer temperatuur.
  • Breng een pan, met een laag water, aan de kook en zet een stoommandje op de pan. Leg steeds 3 broodjes per laag in het mandje (op een stuk bakpapier) en stoom ze in ongeveer 8 minuten gaar.

Biefstuk Chimichurri

  • Snipper de rode ui.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Snij de tomaatjes klein.
  • Meng in een kom de chimichurri kruiden met de ui, knoflook, tomaatjes, olijfolie en rode wijnazijn. Voeg evt. nog wat zout toe.
  • Wrijf de biefstukken in met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  • Verhit een goede grillpan en bak de biefstukken per kant 3 minuten. Wil je ze doorbakken, laat ze dan langer liggen.
  • Laat de biefstukken even rusten onder folie. Snij daarna mooie dunne plakjes en verdeel het vlees over de broodjes. Doe er naar wens chimichurri over en eet smakelijk!

Notities

  • Ik gebruikte de chimichurri kruiden van Verstegen, gekregen van Bak & Co.
  • Het was voor ons flink wat chimichurri, met de restjes kan je prima een heerlijke salade maken!
  • De calorieën zijn alleen voor de bao buns, dus zonder vlees!

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden…
Trefwoord Bao Buns, chimichurri, Stoombroodjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept