Bananenbrood Koekjes

Bananenbrood, ik maakte hem in vele varianten. Omdat ik op Insta probeer elke maandag een gezonde post te plaatsen is bananenbrood ideaal. Maar wordt misschien ook wel vervelend. Ik probeer zoveel mogelijk verschillende recepten te plaatsen. Voor ieder wat wils.

De ene keer koekjes, de andere keer een cake, maar ook gezonde hartige dingen probeer ik aan de orde te brengen. Het is soms best even zoeken om origineel te blijven. Maar ook om dingen te plaatsen waar men wat mee kan. Waar iedereen mee uit de voeten kan. Niet te ingewikkeld dus.

Soms vraag ik de volgers op Insta om inspiratie. Wat willen ze graag zien? Wat voor gezond recept zouden ze graag zelf eens maken? Waar kan ik mee helpen? Altijd fijn als men dan leuke reacties geeft. Daar kan ik mee uit de voeten. Heb jij ook iets waarvan je denkt, Mandy ga daar eens mee aan de slag? Of ik zie graag dit eens in een gezond recept voorbij komen. Laat het me dan weten, dit kan via de mail of via een reactie op Instagram of Facebook.

Dit keer zijn het dus bananenbrood koekjes. Simpel, maar echt heel lekker. Omdat het afgelopen weekend en ook vandaag mega lekker weer was, had ik het recept al klaar staan maar het bericht nog niet klaar. Maar, daar is ie dan nu eindelijk!

Ga jij genieten van deze bananenbrood koekjes?

Bananenbrood Koekjes

Bananenbrood Koekjes

Gezonde koekjes bananenbrood style!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 26 minuten
Totale tijd 36 minuten
Gang Cookies
Keuken Mix
Porties 12 stuks
calorieën 171 kcal

Ingrediënten
  

  • 140 gr amandelmeel
  • ¼ tl baksoda
  • snuf zout
  • snuf speculaaskruiden
  • 1 el agave siroop
  • 3 bananen
  • 1 ei
  • 1 tl vanille
  • 50 gr pecannoten, grof gehakt.
  • 75 gr pure chocolate chips

Instructies
 

  • Prak de bananen, hoeft geen volledige puree te zijn.
  • Voeg het ei, de vanille, agave siroop, en het zout toe.
  • Meng de amandelmeel en de speculaaskruiden er door.
  • Spatel als laatste de chocolate chips en de pecannoten er door.
  • Schep met een ijslepel 12 bollen op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Ik gebruikte 2 bakplaten.
  • Druk met een vork of lepel de bollen plat (koek vorm).
  • Bak in een voorverwarmde oven op 175℃, in ongeveer 26 minuten gaar. Eet ze lauw warm of koud. Bewaar ze in de koelkast zodra ze volledig zijn afgekoeld.

Notities

  • Ik gebruikt chocolate chips, je kan ook een reep chocolade in stukjes hakken.
  • Geen fan van pecannoten? Gebruik een noot die je wel lekker vind.
  • Ik heb in onze keuken de luxe van 2 ovens. Heb je die niet, dan kan je de koeken bakplaat voor bakplaat afbakken. Of zet je oven op hetelucht wanneer je tegelijk wilt afbakken. Verlaag je temperatuur dan wel met 10%.
 

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden…
Trefwoord Bananenbrood, Chocolate, Cookies, Healthy, Pecannoten