Ga terug
Bananenbrood Koekjes

Bananenbrood Koekjes

Gezonde koekjes bananenbrood style!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 26 minuten
Totale tijd 36 minuten
Gang Cookies
Keuken Mix
Porties 12 stuks
calorieën 171 kcal

Ingrediënten
  

  • 140 gr amandelmeel
  • ¼ tl baksoda
  • snuf zout
  • snuf speculaaskruiden
  • 1 el agave siroop
  • 3 bananen
  • 1 ei
  • 1 tl vanille
  • 50 gr pecannoten, grof gehakt.
  • 75 gr pure chocolate chips

Instructies
 

  • Prak de bananen, hoeft geen volledige puree te zijn.
  • Voeg het ei, de vanille, agave siroop, en het zout toe.
  • Meng de amandelmeel en de speculaaskruiden er door.
  • Spatel als laatste de chocolate chips en de pecannoten er door.
  • Schep met een ijslepel 12 bollen op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Ik gebruikte 2 bakplaten.
  • Druk met een vork of lepel de bollen plat (koek vorm).
  • Bak in een voorverwarmde oven op 175℃, in ongeveer 26 minuten gaar. Eet ze lauw warm of koud. Bewaar ze in de koelkast zodra ze volledig zijn afgekoeld.

Notities

  • Ik gebruikt chocolate chips, je kan ook een reep chocolade in stukjes hakken.
  • Geen fan van pecannoten? Gebruik een noot die je wel lekker vind.
  • Ik heb in onze keuken de luxe van 2 ovens. Heb je die niet, dan kan je de koeken bakplaat voor bakplaat afbakken. Of zet je oven op hetelucht wanneer je tegelijk wilt afbakken. Verlaag je temperatuur dan wel met 10%.
 

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Aan het laden...
Trefwoord Bananenbrood, Chocolate, Cookies, Healthy, Pecannoten