Baked Oats

Baked oats zijn hip, ook wel gebakken havermout. Je ziet ze nu overal, in alle soorten en smaken. Nu moet ik je zeggen dat ik hier dus helemaal niet zo warm van werd. Het hele idee van havermout pap, want dat idee kreeg ik er toch een beetje bij, vind ik maar niets. Ik had al eens een poging gewaagd met een frambozen versie. Best oke hoor, maar ook het feit dat er een banaan in zit vind ik moeilijk. Maar goed een bananenbrood vind ik ook lekker, dus heb ik me daar overheen gezet.

Ik ging toch maar aan de slag met een baked oats. Nu vond ik toch dat het dan ook wel echt lekker moet zijn. Het werd dus een chocolade variant. De chocolade baked oats. Nu hoor ik je denken, maakt dat het niet gelijk heel ongezond? Nou dat valt best mee. Het is een heerlijk zacht, niet over zoet ontbijtje. Je doet tenslotte ook pasta of hagelslag op een boterham! Ja toch?!

Wil je nu verantwoorde chocolade gebruiken, als in minder of geen suiker? Gebruik dan de chocolate chips van Prozis. Die zijn zero sugar added! Ze hebben ze in pure chocolade, witte chocolade of een combi. Ik zweer er echt bij, vind ze mega lekker en gooi ze overal in.

Dit recept voor chocolade baked oats is geschreven voor 2 personen. Ben je een grote eter of wil je niet delen? Joh, eet lekker alleen op! Of verdubbel het recept wanneer je met je hele gezin wilt genieten. Ga jij dit geweldige ontbijt maken?

Chocolade baked oats

Chocolade baked oats

Een gezond en lekker ontbijtje!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 2
calorieën 280 kcal

Equipment

  • klein ovenschaaltje naar keuze

Ingrediënten
  

  • 100 gr fijn havermout
  • 1 klein banaantje
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el cacao
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • handje chocolate chips

Instructies
 

  • Prak de banaan fijn.
  • Voeg alle overige ingrediënten, op de chocolate chips na, bij de geprakte banaan en mix tot een egaal mengsel.
  • Giet het in een ingevette ovenschaal en strooi de chocolate chips er over heen.
  • Bak voor ongeveer 20 min in een voorverwarmde oven op 180℃ (onder bovenwarmte).

Notities

  • Gebruik je grove havermout, maal het dan een beetje fijner.
  • Wat variatie? Meng er wat frambozen, aardbeien of blauwe bessen door.
  • Ik gebruikte de chocolate chips van Prozis, deze zijn zonder suiker en vegetarisch/vegan.
 

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden…
Trefwoord baked, Breakfast, Chocolade, Chocolate, Havermout, Oats, Ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept