Ga terug
Chocolade baked oats

Chocolade baked oats

Een gezond en lekker ontbijtje!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 2
calorieën 280 kcal

Equipment

  • klein ovenschaaltje naar keuze

Ingrediënten
  

  • 100 gr fijn havermout
  • 1 klein banaantje
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el cacao
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • handje chocolate chips

Instructies
 

  • Prak de banaan fijn.
  • Voeg alle overige ingrediënten, op de chocolate chips na, bij de geprakte banaan en mix tot een egaal mengsel.
  • Giet het in een ingevette ovenschaal en strooi de chocolate chips er over heen.
  • Bak voor ongeveer 20 min in een voorverwarmde oven op 180℃ (onder bovenwarmte).

Notities

  • Gebruik je grove havermout, maal het dan een beetje fijner.
  • Wat variatie? Meng er wat frambozen, aardbeien of blauwe bessen door.
  • Ik gebruikte de chocolate chips van Prozis, deze zijn zonder suiker en vegetarisch/vegan.
 

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Aan het laden...
Trefwoord baked, Breakfast, Chocolade, Chocolate, Havermout, Oats, Ontbijt