Kerst is voorbij en het volgende feest staat alweer in de startblokken. Oud & Nieuw is coming. Maar voor het zover is nog een paar dagen ‘gewoon’. Even weer een paar gezonde maaltijden en leuke dingen op het programma met de kindjes. Manlief is nog een dagje vrij en we genieten even van niets moet alles mag.
Vandaag zijn we op stap geweest naar Den Haag. Er zijn daar veel musea die erg leuk zijn met de kids. We hebben er vier bezocht en moeten nog eens terug voor de rest. We gingen op bezoek bij het Kunstmuseum, daar is een Christian Dior tentoonstelling. Dochterlief vond dit geweldig, overal mooie jurken en prachtige sieraden. Ook is daar nu de tentoonstelling van Janny van der Heijden, Grand Dessert, de geschiedenis van het toetje. Ja, daar gaat mijn hart natuurlijk harder van kloppen.
Daarna gingen we naar Panorama Mesdag. Een prachtige panorama van strand Scheveningen. Met een leuke speurtocht voor de kindjes. Met een korte wandeling langs Paleis Noordeinde gingen we onderweg naar Rijksmuseum de Gevangenpoort, hier hadden we een audio tour, een beetje spannend vooral in de pijnkelder.. Om de dag luchtig af te sluiten gingen we nog naar het Kinderboekenmuseum. Even dolle bij rupsje nooit genoeg en daarna boeken ambassadeur worden. Inmiddels was het flink afgekoeld dus hup naar huis waar we lekker bij een haardvuurtje een bakkie soep hebben gegeten.
Als toetje hadden we (manlief en ik) nog wat heerlijk ijs, amarula ijs met witte chocolade. Ik had dit gemaakt als toetje voor kerst en daar waren nog wat restjes van over. Een heerlijk ijsje wat ook heel goed kan tijdens Oud & Nieuw! Het is wel een 18+ ijsje, maar voor de kindjes kan je altijd wat apart houden en geen Amarula bij doen 🙂
Om dit ijs te maken heb je geen ijsmachine nodig, dus iedereen kan het maken. Wil je deze nog voor Oud & Nieuw in de vriezer hebben? Ga dan wel een deze dagen nog aan de slag, er gaan wat uurtjes in zitten. Niet moeilijk, maar doordat je eerst aan de slag moet om witte chocolade slagroom te maken, kost het wat wachttijd.
Het is de moeite waard, dus ga aan de slag en geniet! Oh en door de likeur wordt het ijs niet bikkel hard, het is gelijk goed schepbaar. Scheelt nog meer wachten 😉
Amarula ijs met witte chocolade
Equipment
- Bak geschikt voor de vriezer
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 150 gr witte chocolade (evt. extra voor deco)
- 150 ml Amarula
- 1 el vanille aroma
Instructies
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Warm 100ml slagroom op met de vanille en voeg bij de gesmolten chocolade.
- Laat 5 minuten staan en voeg nu de rest van de koude slagroom toe. Roer goed door.
- Dek af en zet in de koelkast voor een nachtje.
- Klop de volgende dag de witte chocolade slagroom lobbig
- Voeg de gecondenseerde melk toe en mix even flink door.
- Meng de Amarula er door heen.
- Doe alles in een vries vaste bak, strooi er eventueel nog wat extra witte chocolade chips overheen, dek af en zet in de vriezer voor ongeveer 8 uur of een hele nacht.
Notities
- De calorieën zijn berekend voor de hele bak!