Zomerse ananas kruimel

Och wat zijn er geweldige temperaturen afgelopen weekend en ook komende week nog. Strak blauwe lucht, de vogeltjes fluiten en de barbecues van de buren walmen weer goed. Genieten noem ik het. Inmiddels staat sinds een dag of 2 het zwembad weer en ook daar word al gretig gebruik van gemaakt. Mij is het echt nog te koud, maar die kleintjes deert het niet. En er is toch niets mooiers dan lekker buiten spelen en je vriendjes en vriendinnetjes meenemen om je zwembad te showen 😉

Gister was het Moederdag en daar wil ik toch nog even iets korts over delen, want sja… ik heb zo’n dochter die, hoe zal ik het zeggen, soms leuke of bijzondere uitspraken en ideeën heeft. Nu had ze opgevangen dat ik wellicht niet zoveel zin had om op Moederdag te stofzuigen. Een verstandig persoon, of logisch denkend persoon zou bedenken, goed te weten! dat huis wordt spik en span en moeders hoeft niets te doen. Maar nee, het kind had tegen papa gezegd, we moeten Moederdag maar verplaatsen. Mama heeft geen zin om op moederdag te stofzuigen. Wat moet je daar op zeggen he.. Verder is het een heel lief kind hoor 😉

Tuurlijk ben ik ook goed verwend, een mooie zelf geschreven brief, een gedicht met bloemzaadjes, mooie oorbellen en heerlijke fles parfum. Ik denk dat ik voor elke moeder wel spreek als ik zeg, het gaat niet om de cadeaus. De knutsels, de warme knuffels dat is waar het om gaat. En moeder ben ik elke dag met veel liefde en tuurlijk ook ik kan ze wel eens achter het behang plakken, maar hoe dochterlief het omschreef in haar brief, ik houd van ze voor altijd en ook als ik boos ben 🙂

En dan gaan we nog even door met de frustratie, er speelde het een en het ander waar ik even geen grip op had zo voor het weekend. En dat resulteerde in een kapotte koelkast deur, of naja aan de binnenkant brak een van de dingetjes af waar zo’n bak aan hangt waar je de flessen in kan zetten. En nu denk je, och nieuw dingetje er tegen aan en probleem opgelost, maar nee dit zijn van die dingetjes die een waren met de deur. Gat in de deur dus. Inmiddels is de frustratie wat verminderd en het probleem met de deur wordt (hopelijk) ook wel opgelost. Maar vervelend was het allemaal even wel. Oh en ik ben verder niet agressief ofzo hoor 😉

Zo hart gelucht en door met dit lekkers, want de zon schijnt en ook vandaag leek het wel tropisch. En wat schreeuwt er nu meer tropisch dan ananas?? Precies, niet veel! Dus vond ik het tijd voor dit overheerlijke toetje, perfect voor na de barbecue met een bolletje ijs. Of op een zwoele lente/zomer avond gezellig op de lounge set buiten genieten van een bakje vol! De ananas kruimel. Een variant op de traditionele appel kruimel. Eerder maakte ik ook al eens de nectarine kruimel, het nectarine seizoen begint ook weer, dus ook die is een aanrader!

Deze ananas kruimel kan je ook heel goed vegan maken, vervang de roomboter door een vegan versie en that’s it! De komende week komen de temperaturen niet onder de 20 graden en ook voor het weekend zijn de voorspellingen gunstig. Geen zin om na het barbecuen de oven nog aan te zetten? Maak hem van te voren of maak deze op de barbecue. Je kan alle kanten op met deze ananas kruimel. Het belangrijkste is dat je er vooral van moet gaan genieten.

Enjoy lieve mensen!

Ananas kruimel Baksels by Mandy

Ananas Kruimel

Een heerlijke zomerse kruimel met verse ananas.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 4
calorieën 369 kcal

Ingrediënten
  

Ananas

  • 1 verse ananas
  • 35 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 tl maïzena
  • 1 scheutje vanille

Kruimel

  • 65 gr bloem
  • 60 gr ongezouten roomboter
  • 65 gr kokosbloesemsuiker
  • ½ tl speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 25 gr Havermout

Instructies
 

Ananas

  • Schil de ananas en snij in stukjes (niet het hart!)
  • Meng de ananasstukjes met de suiker, maïzena en vanille.
    Ananas kruimel Baksels by Mandy
  • Verdeel de ananas over de bodem van een ovenschaal.

Kruimel

  • Doe alle ingrediënten voor de kruimel in een kom en wrijf tussen je vingers tot kruimels.
  • Strooi de kruimels over de ananas.
    Ananas kruimel Baksels by Mandy
  • Zet de schaal in een voorverwarmde oven en bak in 40 minuten goud bruin op 180℃ (onderboven warmte).
Trefwoord Ananas, Crumble, Dessert, Kruimel, Nagerecht, Pineapple, Summer, Toetje, Tropical, Tropisch, Zomer

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept