Nog niet zo lang geleden was er een enorme hype op de socials. Nu denk je, ja wanneer is er geen hype op de socials? Daar zeg je wat.. Het is inderdaad bijna niet bij te houden. En zie je iets leuks? Dan loopt half Nederland en de rest van de wereld er al mee weg. Dus om met elke hype mee te gaan is geen doen. De zoete bitterballen, zo noem ik ze voor het gemak maar even, was er ook zo een. Iedereen ging er mee aan de haal. Het uiterlijk van een bitterbal, maar van binnen cake vol zoet.
Nu is de hype weer afgezakt en kom ik er mee op de proppen. Waarom? Ja, waarom niet? Afgelopen jaar heb ik veel taarten op bestelling gemaakt. Daar houd ik altijd restjes cake van over. Ideaal dus om voor dit recept te gebruiken. 9 van de 10x was het restje al opgegeten door de kids of het lag al te lang. Dus het duurde even voor ik er echt mee aan de slag ging.
Afgelopen dagen had ik echt mega inspiratie en heb veel recepten gemaakt. Waaronder deze. Ik vind hem enig, oogt lekker (is ook lekker), je word een beetje in de maling genomen en past perfect bij de vrijdag middag borrel. Zoete bitterballen.
Zoete Bitterballen
Ingrediënten
- 100 gr cake
- 2 el cream cheese frosting
- 3 bastogne koeken
Instructies
- Verkruimel de cake.
- Meng de cream cheese frosting er door.
- Maak er 6 mooie ballen van. En laat ze even goed opstijven in de koelkast. Een half uurtje is voldoende.
- Maal de bastogne koekjes fijn en haal steeds een bal door de koek kruimels heen. En zie daar, een zoete bitterbal!
Notities
- Voor dit recept kan je heel goed leftovers gebruiken, ik gebruikte een restje cake van een taart die ik mocht bakken.
- De cream cheese frosting kan je ook vervangen door monchou, botercrème of bijvoorbeeld speculoos.
- Geen fan van bastogne? Gebruik een ander lekker koekje.