Zoete Aardappel Chips

Er was voor de Healthy Monday veel vraag naar een lekkere snack. Een hartig tussendoortje, aka chips. Ik had al eerder zoete aardappel chips gemaakt en dat is zo gepiept. Dus waarom niet nog een keer maken en dan delen met jullie?

Wat tips hier voor je aan de slag gaat met de zoete aardappel chips. Probeer zo dun mogelijke plakjes van de zoete aardappel te snijden. Dit gaat het beste met een mandoline of een kaasschaaf. Leg de plakjes los van elkaar op een bakplaat, zorg dat ze niet over elkaar heen liggen. Nadat je ze halverwege de baktijd gedraaid heb, blijf je in de buurt van de oven. De zoete aardappel chipjes zijn gevoelig en kunnen snel verbranden. Haal de kleine stukjes eventueel eerder uit de oven en laat de grotere wat langer liggen. Doe dit op gevoel, dus kijk, voel en proef eventueel tussendoor.

Zodra ze afgekoeld zijn kan je zorgeloos genieten van deze heerlijke zoete aardappel chips. Een gezonde snack. Ik vind ze zelf het lekkerste met wat paprika poeder en een korreltje zout. Wil je wat meer pit, dan kan je wat cayennepeper gebruiken.

Ik denk dat ik de volgende keer aan de slag ga met een andere groenten, of een lekker mix. Heb jij nog leuke suggesties?

Zoete aardappel chips

Zoete aardappel chips

Een gezonde snack tussendoor
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Spaans
Porties 2
calorieën 167 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 zoete aardappelen
  • olijfolie
  • Kruiden naar keuze

Instructies
 

  • Schil de zoete aardappelen.
  • Snij zeer dunne plakjes af, ik gebruikte een kaasschaaf.
  • Leg alle plakjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Besmeer ze met een beetje olijfolie en strooi er de kruiden naar keuze over heen. Draai ze om en herhaal.
  • Bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200℃ (onder boven warmte). Draai ze om en bak ze 8 minuten. Kijk daarna of ze al mooi krokant worden. Ze kunnen snel bruin worden dus blijf nu in de buurt van de oven. Het vergt een beetje werk, haal eventueel de kleinere stukjes die al klaar zijn uit de oven en laat de rest wat langer bakken. Zodra ze klaar zijn laat je ze geheel afkoelen.

Notities

  • Ik gebruikte lekker paprika poeder en wat zeezout.
  • Voor wat meer pit kan je wat cayennepeper gebruiken.

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden…
Trefwoord Chips, Gezond, Healthy, Snack, Zoete aardappel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept