Wrap taart

Comfort food, wie kent het niet? Eten waar je lekker mee op de bank ploft en ongegeneerd van kan blijven eten. In de volksmond ook wel weekend eten. Nu vind ik dat het gewoon onder lekker eten valt en dat kun je, wat mij betreft, elke dag van de week eten. En stiekem kan je deze wrap taart ook wel als lunch eten, waarom niet toch?! Wij schuren zo’n taart met z’n tweeën gewoon zo op. Maar een beetje beschaafd iemand deelt hem door 4 en eet er een lekker frisse salade bij.

Pulled chicken valt dus ook onder comfort food. En hoef je niet alleen op een broodje te eten. In dit geval eet je hem dus in de vorm van een taart. Een hartige taart met een tortilla wrap bodem. Heerlijk met een honey bbq saus. We zijn gek op saus hier, of tenminste ik. Dus was ik ook lekker royaal met het toevoegen. Van Remia ontving ik voor de kerst een geweldig pakket met een hele bups aan sauzen. Remia BBQ Heroes sauzen. Even een zij straat maar de knoflook saus is to die for!! Ik ben echt een zeikerd wat knoflooksaus betreft, maar deze die kan je zo uit de fles eten. Maar dat is mijn bescheiden mening. Terugkomend op de bbq saus, die is dus ook heerlijk en de perfecte combi met pulled chicken. Ik denk dat het ook de meest voorkomende saus is die gebruikt wordt met pulled chicken. Wij gaan hem zeker nog vaker eten, met z’n tweeën, ongegeneerd!

Wrap Taart

BBQ pulled chicken in een ander jasje.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mix
Porties 4
calorieën 417 kcal

Equipment

  • Springvorm 24 cm

Ingrediënten
  

  • 3 kipfilets
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • Honey BBQ saus
  • 150 gr tex mex geraspte kaas
  • 4 tortilla wraps

Instructies
 

  • Kook de kipfilet in 20 minuten gaar en pluk ze met 2 vorken uit elkaar.
  • Snij de ui in halve ringen en de paprika in blokjes.
  • Roer de ui en de paprika door de geplukte kip.
  • Meng er nu de BBQ saus naar smaak door. Ik deed er flink wat bij, ik houd wel van een stevige smaak en het geeft een mooi kleurtje.
  • Bekleed een springvorm met de tortilla wraps en stort de kip er in.
  • Smeer er nog wat extra BBQ saus over heen en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Zet in een voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten. 175℃ onder bovenwarmte.
    Smullen maar! Lekker met een frisse salade erbij.

Notities

  • Ik gebruikte de BBQ saus van Remia, maar je kan natuurlijke elke BBQ saus gebruiken die je wilt. Of deze zelf maken.
  • Geraspte kaas kan je ook naar keuze gebruiken.
  • Qua wraps kan je ook alle kanten op, hier heb ik de chili wraps van Prozis gebruikt. Geeft net een extra pitje.


Laat weten wat je van het recept vind:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 3,50 van de 5)
Laden… 
Trefwoord BBQ, Pulled Chicken, Tortilla, Wrap

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept