Vroeger lustte ik niets. Echt vrij weinig. Toen ik ouder werd en zelf kon gaan koken werd dit gelukkig beter. Ik kon gaan experimenteren met eten. Niet de standaard aardappels groente vlees, out of de box bakken en nog veel meer.
Hier gaat het natuurlijk om wortel, wortels vind ik eigenlijk alleen koud lekker. Of in de hutspot. Gewoon gekookte wortels, nee daar maak je mij niet blij mee. In taart of cake? Oh ja, dan heb je me. Daar kan ik eindeloos van eten.
Worteltaart koekjes konden dus niet uitblijven. En wauw, wat ontzettend lekker zijn deze. De kids zitten in een erg kieskeurige periode, maar zelfs zij werden blij van deze koekjes! Nog lekkerder met een heerlijke dot cream cheese frosting.
Zoek je nog wat lekkers voor bij de koffie tijdens de Paas dagen? Dan zijn deze worteltaart koekjes zeker de moeite waard. Ben erg benieuwd naar wat jij er van vind, laat je het me weten?
Worteltaart Koekjes
Ingrediënten
Cookies
- 200 gr bloem
- 100 gr ongezouten roomboter
- 125 gr bruine basterdsuiker
- 1 tl speculaaskruiden
- ½ zakje baksoda
- snuf zout
- 1 ei
- 1 tl vanille
- 100 gr wortel, geraspt
- 100 gr pecannoten, grof gehakt
Cream Cheese Frosting
- 100 gr roomkaas
- 50 gr ongezouten roomboter
- 75 gr poedersuiker, gezeefd
- 1 tl vanille
- snuf zout
Instructies
Cookies
- Mix de boter met de suiker romig.
- Voeg het ei, zout en de vanille toe.
- Meng de bloem, baksoda en de speculaaskruiden er door tot je een mooie deeg hebt.
- Mix als laatste de wortel en de pecannoten erdoor.
- Bekleed een bakplaat (of 2) met bakpapier. Schep met een ijsschep 6 bollen per keer of per bakplaat. Je hoeft ze niet plat te drukken. Ze lopen iets uit tijdens het afbakken.
- Bak de koeken af in een, voorverwarmde, oven in ongeveer 16 minuten. 175℃ onderboven warmte.
- Laat de koeken volledig afkoelen.
Cream Cheese Frosting
- Mix de boter en de roomkaas met de vanille en zout romig.
- Voeg de poedersuiker toe en blijf mixen totdat je een mooi egale crème hebt.
- Serveer de koeken met een lekkere klodder cream cheese frosting!
Notities
- Gebruik het liefst een wortel die je zelf raspt. Gebruik je julienne wortel, maal de wortel dan nog even fijn in een blender/keukenmachine.
- Voor de roomkaas gebruikte ik Philadelphia. Je kan elk merk gebruiken, maar met deze wordt de frosting lekker stevig.
- De koeken lopen wat uit, maar blijven wel in een mooie ronde vorm dus bij ronden met een koekvorm is niet nodig.