Wortel cheesecake kruimel muffins

De tijd vliegt, ik zeg het wel vaker, maar jemig wat gaat het hard. Waar zijn de eerste 3 maanden van het jaar gebleven? De zomertijd is in gegaan, de dagen worden langer en april is gewoon alweer van start. Als ik dan in de agenda kijk word ik een beetje duizelig, want tot de zomervakantie hebben we nog zoveel te doen. Ik zei tegen manlief, zullen we dat na de zomervakantie anders doen? Waarop hij zei, uhm hoe dan? Dat is een goede, want als ik verder blader in de agenda, digitale agenda van m’n telefoon, dan zie ik ook in het laatste kwartaal nog maar weinig ruimte voor “even niets”. Tuurlijk, dit doen we zelf en het zijn veelal leuke dingen, maar pfoe een jaar is niets. Het is echt zo om.

Je vraagt je af of er dan nog tijd is om in de keuken te staan. Gelukkig is er altijd tijd voor koken en bakken, veel afspraken kan ik daar prima mee combineren. Lekkere etentjes, iets lekkers bij de koffie of straks een lekker toetje na de barbecue. Dus wees niet getreurd, de recepten blijven komen. Of misschien had je gehoopt dat ik er klaar mee was, dat is dan jammer 😉

Afijn, door het vliegen van de tijd zijn we ook al weer aanbeland in de tijd van de feestdagen. Pasen, Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren. Voor de een echte feestdagen, voor de ander de mooie bijkomstigheid van een extra vrije dag!

Bij dit heerlijke broodje (zie link) gaf ik al aan dat bij Pasen toch wel wat lekkers hoort en dat ik dus verschillende leuke recepten voor jullie heb gemaakt. Na het croissant broodje zalm, nu de wortel cheesecake kruimel muffins. Een wortel taartje in het klein. Met een heerlijke vulling van cheesecake en afgetopt met een kruimel laag. Het is iets meer werk dan de gemiddelde muffin of cake, maar zeker alle moeite waard. De combinatie van wortel taart en cheesecake is fantastisch. Het krokantje van de kruimel maakt het helemaal af. Nu heb ik makkelijk kletsen, maar deze wil je wel echt proberen hoor.

Deze kan je goed neerzetten bij de brunch, serveren bij de koffie, maak de muffin onderdeel van je high tea of serveer als toetje met een bolletje ijs. Perfect dus voor de komend paasdagen. Een hele mond vol, maar de wortel cheesecake kruimel muffins zullen niet teleurstellen. Leuk voor het oog en vet lekker voor je smaakpapillen!

Er volgen nog meer lekkere recepten die goed passen bij Pasen, neem dus zo nu en dan even een kijkje om niets te missen. Oh en mis je toch iets? Moet ik echt eens een bepaald recept proberen, of gewoon even je mening kwijt? Dat kan onder elk recept, dus maak er gebruik van 🙂

wortel cheesecake kruimel muffins Baksels by Mandy

Wortel cheesecake kruimel muffins

Een heerlijk wortelcake in muffin vorm!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Gebak
Keuken Nederlands
Porties 18
calorieën 247 kcal

Equipment

  • muffinvorm
  • cupcake cups

Ingrediënten
  

Muffins

  • 300 gr bloem
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • tl bakpoeder
  • ¼ tl baksoda
  • tl speculaaskruiden
  • ¾ tl zout
  • 2 eieren
  • 175 gr melk
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 110 gr wortel geraspt
  • 50 gr walnoten grof gehakt

Cheesecake vulling

  • 200 gr roomkaas
  • 30 gr fijne kristalsuiker
  • ½ tl vanille

Kruimel

  • 65 gr bloem
  • 65 gr fijne kristalsuiker
  • 60 gr ongezouten roomboter
  • ½ tl speculaaskruiden
  • snuf zout

Instructies
 

Muffins

  • Mix de eieren met de suiker luchtig.
    wortel cheesecake kruimel muffins Baksels by Mandy
  • Voeg de melk en zonnebloemolie toe.
  • Mix de bloem, bakpoeder, baksoda en zout toe.
    wortel cheesecake kruimel muffins Baksels by Mandy
  • Meng nu de wortel en walnoten door het beslag.
    wortel cheesecake kruimel muffins Baksels by Mandy

Cheesecake vulling

  • Meng alle ingrediënten voor de cheesecake vulling tot een mooi egaal mengsel.
    wortel cheesecake kruimel muffins Baksels by Mandy

Kruimel

  • Doe alle ingrediënten voor de kruimel in een bak, wrijf tussen je vinger tot een bak vol met kruimels.

Muffins

  • Vul de cupcake cups voor 2/3 met het muffin beslag.
  • Schep nu een volle theelepel van het cheesecake mengsel in elke muffin.
    wortel cheesecake kruimel muffins Baksels by Mandy
  • Bedek de cheesecake vulling nu met wat muffin beslag.
    wortel cheesecake kruimel muffins Baksels by Mandy
  • Strooi er de kruimels over.
    wortel cheesecake kruimel muffins Baksels by Mandy
  • Bak nu mooi goud bruin in de oven. 20 minuten op 200℃, onderboven warmte, voorverwarmd.
    wortel cheesecake kruimel muffins Baksels by Mandy

Notities

  • Voor de roomkaas maakte ik gebruik van Philadelphia. Je kan ook een B-merk gebruiken. 
Trefwoord Cheesecake, Crumble, Easter, Muffins, Pasen, Spring, Wortelcake

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept