Wortel cheesecake kruimel muffins
Een heerlijk wortelcake in muffin vorm! 
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
 
	
    	
		Gang Gebak
Keuken Nederlands
 
     
    
        
		Porties 18
calorieën 247 kcal
 
     
 
Muffins
- 300 gr bloem
 - 150 gr bruine basterdsuiker
 - 1½ tl bakpoeder
 - ¼ tl baksoda
 - 1½ tl speculaaskruiden 
 - ¾ tl zout
 - 2 eieren
 - 175 gr melk
 - 80 ml zonnebloemolie
 - 110 gr wortel geraspt
 - 50 gr walnoten grof gehakt
 
Cheesecake vulling
- 200 gr roomkaas
 - 30 gr fijne kristalsuiker
 - ½ tl vanille
 
Kruimel
- 65 gr bloem
 - 65 gr fijne kristalsuiker
 - 60 gr ongezouten roomboter
 - ½ tl speculaaskruiden
 - snuf zout
 
 
Muffins
Mix de eieren met de suiker luchtig.
 Voeg de melk en zonnebloemolie toe. 
Mix de bloem, bakpoeder, baksoda en zout toe.
 Meng nu de wortel en walnoten door het beslag. 
 
Muffins
Vul de cupcake cups voor 2/3 met het muffin beslag. 
Schep nu een volle theelepel van het cheesecake mengsel in elke muffin. 
 Bedek de cheesecake vulling nu met wat muffin beslag. 
 Strooi er de kruimels over. 
 Bak nu mooi goud bruin in de oven. 20 minuten op 200℃, onderboven warmte, voorverwarmd. 
 
 
- Voor de roomkaas maakte ik gebruik van Philadelphia. Je kan ook een B-merk gebruiken. 
 
 
Trefwoord Cheesecake, Crumble, Easter, Muffins, Pasen, Spring, Wortelcake