Warme winter chocolademelk

Het is herfst I know.. maar de temperaturen zijn al flink aan het dalen. En voor mij, met gevoelstemperatuur van 4 graden.. Voelt het als winter. Ik houd van de zon en winter kan ik best waarderen hoor. Maar de afgelopen dagen is het wel een beetje bal. Grijs, mist, vochtig.. blegh! En dus heb ik het ook al dagen koud, echt dat tot op je botten. Ik wil ook alleen maar gewoon bankhangen of op m’n bed liggen.

Nu gaan we dat niet doen natuurlijk, ik moet niet zo klagen want het moet nog echt winter worden! Tenminste dat is wat men zegt. Eerst zien dan geloven. Maar goed, we kunnen het onszelf wel wat makkelijker maken toch? Wat comfortabeler. En dat betekend in mijn geval, lekker eten, lekkere warme drankjes en veel netflix 😉

Buiten thee drink ik niet veel bijzonders, maar zodra het weer buiten omslaat! Warme chocolademelk!! Ach ik bazel want ook in de zomer, op een koele zomeravond bijvoorbeeld, ben ik wel te porren voor een lekkere bak warme chocolademelk. Liefst met een dikke dot slagroom.

Warme chocolade melk maak ik altijd zelf, want die vind ik echt het lekkerst. Raar om te zeggen misschien, maar elders vind ik hem vaak te zoet. Ik maak de mijne altijd met halfvolle melk en blokjes pure chocolade. Het geheime ingrediënt, hierna niet meer zo geheim, is zout. Voeg een klein snufje zout toe! Echt, you’ll thank me later!

Deze warme winter chocolademelk maakte ik af met een lekker klodder slagroom, wat gesmolten Speculoos pasta, Speculoos kruim én koekjes en maakte het af met wat witte chocolade staafjes. Maar je kan er natuurlijke zelf een topping naar keuze op doen. Of au naturel 🙂

Warme chocolademelk - Hot chocolate

Warme chocolademelk

Een heerlijke chocolade melk voor de koude dagen!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Drankjes
Keuken Nederlands
Porties 1
calorieën 201 kcal

Ingrediënten
  

  • 200-250 ml melk
  • 4 blokjes pure chocolade
  • snuf zout

Optioneel

  • slagroom
  • Speculoos pasta
  • Speculoos koekjes

Instructies
 

  • Warm de melk op in een steelpannetje of in de magnetron.
  • Laat de blokjes chocolade er een voor een, al roerende, in smelten.
  • Giet het geheel in een glas en voeg er een snufje zout aan toe.
  • Extra genieten met een dot slagroom, wat gesmolten speculoos pasta, speculoos kruimels, koekjes en wat jij maar lekker vind!

Notities

  • Calorieën zijn zonder slagroom en andere toppings! 
Trefwoord Autumn, Chocolade, Chocolate, Fall, Herfst, Hot Chocolate, Slagroom, Speculoos, Warme chocolademelk, Winter, Wipped cream

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept