Zo richting de zomer waarbij de dagen langer worden en ook warmer, vind ik het soms zoeken naar een goede maaltijd. Ik heb niet altijd zin in iets warms en soms denk ik zelfs op een oververhitte dag, doe mij maar een lekkere warme maaltijd. Van de gekkigheid weet je het soms niet meer. Meestal word het dan een lekker simpel broodje, een salade of een gevulde wrap.
Gelukkig hoeft een warme maaltijd niet altijd moeilijk te zijn en hoef je er ook zeker niet altijd uren voor in de keuken te staan. Dus ook op een warme dag, waarbij je misschien wel de hele dag al gewerkt hebt en juist snakt naar een goede maaltijd, kan er wat gezonds en toch lekker op tafel staan. Vullend, niet te zwaar en ook nog je portie groenten binnen krijgen.
Pasta kan dan juist wel zwaar op de maag vallen, maar deze pasta doet dat niet. De saus is niet zwaar, maar toch vullend. En ondanks dat we hier geen veganisten zijn en dit niet met voorbedachte rade een vegan recept moest worden, werd dit het toch. Ben je een echte vleeseter? Kipdijfilet blokjes of kipgehakt zou ook niet misstaan in deze.



Op het jubileum event van Kroon op het werk, kreeg een paar mooi gevulde tassen met allemaal lekkere producten. Daar zat o.a. rigatoni alla quinoa en de passata gialli van La Bio Idea in. Van Dreamfarm zat er een vegan stracciatella kaas in en dit alles vroeg om een lekker recept. Wellicht wat voor de hand liggend, maar door de gele passata kreeg hij toch een leuke twist.
Een kleurrijk geheel werd het en de smaak werkelijk genieten! Geserveerd in een mooi diep bord, afgemaakt met de stracciatella, wat grof gehakte pistache nootjes en wat chili vlokken. Wij miste hier het vlees geen seconde, maar zoals ik hierboven ook al zei, kipstukjes of wellicht een kipvervanger past zeker in dit gerecht.
Oh en nu heb je al een paar keer het woord stracciatella voorbij zien komen, denk nu niet dat het hier om de smaak van het bekende ijsje gaat. Maar om de kaas variant 😉 Dit vertel ik natuurlijk ten overvloede, maar beter een keer te veel! Stracciatella is eigenlijk gewoon de binnenkant van de populaire burrata. Zo weer wat geleerd!
Ben heel benieuwd wat je van deze pasta vind en of je net zo enthousiast bent als wij.
Geniet!

Vegan pasta met passata gialli
Ingrediënten
- 300 gr rigatoni alla quinoa
- 400 gr passata gialli
- 250 gr cherry tomaatjes
- 500 gr witte champignons
- 200 gr baby spinazie
- 1 rode ui
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 2 el olijfolie (+extra)
- 300 gr vegan stracciatella
Optioneel
- pistache nootjes grof gehakt
- chili vlokken
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Snipper de ui, snij de champignons in vieren en de knoflook fijn en halveer de cherry tomaten.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui glazig, bak daarna de knoflook even mee.
- Voeg de spinazie en delen toe en laat slinken.
- Bak nu de champignons even mee en daarna ook de cherry tomaatjes.
- Strooi de Italiaanse kruiden er over en roer goed door.
- Giet nu de passata er bij en verwarm goed door.
- Serveer de pasta met de pasta saus en de stracciatella. Voeg naar wens nog wat olijfolie, grof gehakte pistache nootjes en wat chili vlokken toe.
Notities
- De pasta en de passata gebruikte ik van La Bio Idea.
- De stracciatella is planted based van Dreamfarm.