Qua ijs ben ik nogal van het gemak, niet te veel poeha. Het moet simpel zijn en voor iedereen te maken. De meeste mensen hebben geen ijsmachine dus mijn ijsrecepten zijn zonder ijsmachine makkelijk te maken. En eigenlijk is de basis overal het zelfde. Dat geldt dus ook voor deze vanille ijs.
Vanille ijs is heerlijk in de zomer, maar zeg nu zelf! Ijs kan toch elke dag van het jaar? Als toetje of als tussendoortje. Vanille ijs is pas echt compleet wanneer je al die mooie zwarte puntjes ziet. Door vanille peulen te gebruiken creëer je die mooie zwarte puntjes. Hecht je daar nu niet zoveel waarde aan? En vind een vanille peul maar gedoe? Dan kan je natuurlijk ook prima een vanille aroma of pasta gebruiken. Gebruik voor aroma meer dan de pasta. Aroma is minder geconcentreerd dus heb je meer van nodig om de zelfde sterkt te bereiken.
Met deze 3 ingrediënten en het gemak van je vriezer zet je met een paar uur een heerlijk ijs op tafel. Of schep je hem in een hoorntje 😉
Vanille ijs
Equipment
- Vries vaste bak
Ingrediënten
- 500 ml slagroom
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 1 vanille peul
Instructies
- Klop de slagroom lobbig.
- Voeg de gecondenseerde melk toe en mix even flink door.
- Schraap de vanille uit de peul en voeg toe aan het slagroom mengsel. Roer even door zodat je vanille mooi verdeeld is.
- Doe het mengsel in een vries vaste bak en zet voor zeker 8 uur, of een hele nacht, in de vriezer.
Notities
- Ik gebruikte vanille peulen, omdat ik het ijs zo mooi vind met die zwarte puntjes. Je kan ook een vanille aroma/pasta gebruiken.