Vaderdag

Een persoonlijk verhaal vandaag, met ook een recept, een klein, maar raar bruggetje daar naar toe. Je leest het hieronder.

Vandaag is het vaderdag, een dag speciaal in het teken voor alle vaders. Maar staan we ook stil bij alle stiefvaders, bonus papa’s, bijna vaders, sterren papa’s en alle mannen die graag vader willen worden maar waarbij het niet van zelf sprekend is.

Bij ons ging kindjes krijgen niet van een leien dakje. Nu mogen we nog niet klagen, want er zijn geen medische trajecten bij te pas gekomen. Maar toch was het voor ons een hele reis. Het duurde 11 maanden voor dat ik voor het eerst zwanger raakte. En wat waren we ongelooflijk blij, eindelijk was het zo ver! Een positieve test! Er groeide een wonder in mij ik zou mama worden en mijn liefste papa!

Helaas ging die droom al snel in rook op. Bij de eerste echo bleek de vruchtzak leeg. Dan ga je de molen in, gaan we wachten? Pillen? Curettage? Onze eerste gedachten was afwachten, maar de vruchtzak bleef groeien met alle zwangerschapskwaaltjes erbij. Dat werd een curettage.

8 maanden later was ik weer zwanger, dit keer met geluk! Want deze baby bleef plakken en inmiddels hebben we een prachtige, stoere dochter van 8 jaar oud. Na 1,5 jaar ongeveer, begon het weer te kriebelen. We dacht laten we maar snel beginnen, mocht het weer zo lang duren.. Na 6 maanden (ja het gaat steeds sneller!) raakte ik weer in verwachting. Dit precies de zelfde periode als baby 1. Helaas hier bleek met 8 weken het hartje gestopt met kloppen. Ook hier vond een curettage plaats. Toen ging het in rap tempo want met 2 maanden was ik verwachting van een mooi kereltje wat inmiddels alweer 5,5 jaar is.

Tijdens al die ellende gaat vaak de aandacht uit naar de vrouw/moeder, maar ook de man/vader maakt deze verdrietige tijd door. Ik had ongelooflijk veel steun aan hem, hij hield zich sterk waar ik er door heen zat. Maar dat neemt niet weg dat ook hij een moeilijke periode door moest, ook zijn droom stortte in op dat moment. Gelukkig kwam het voor ons goed.

Zo zie je maar, dat vader-, en moederschap niet altijd zomaar een gegeven is. Dus op dit soort dagen, zoals vaderdag, genieten we altijd een beetje extra en staan we stil bij hoeveel geluk we wel niet hebben. De kindjes die altijd mooie knutsels op school maken en veel tijd steken in tekeningen, daar warmt je hart van op. Ook zelf gebakken koekjes, ontbijtjes op bed, of samen aan tafel uitgebreid ontbijten, daar worden we wel blij van.

Mooi bruggetje naar deze lekkere pindakaas broodjes, leuk om samen met de kindjes te maken voor een speciale gelegenheid (Vaderdag) of gewoon voor de gezelligheid in het weekend. We hebben ze hier al vaker gemaakt omdat ze een groot succes zijn. Qua vorm laat het soms te wensen over, maar dat mag de pret niet drukken.

Dit was poging 1, ik had wat leuke filmpjes gezien over het rollen van broodjes dus dacht dat is niet zo moeilijk. Tot ze nog een keer gingen rijzen.. wat is jouw eerste gedachte als je deze broodjes ziet? Wij hebben er in ieder geval hard om gelachen 😉

Het zijn heerlijk zachte broodjes met de fluweelzachte pindapasta van Bonne Maman. Ga jij ze samen met de kids maken voor hun vader? Of ga jij ze voor je papa bakken? Ik weet zeker dat jullie er samen van zullen smullen! Geniet

Pindakaas broodjes

Pindakaas broodjes

Heerlijk zachte broodjes om van te snoepen.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang Brunch
Keuken Nederlands
Porties 8
calorieën 209 kcal

Ingrediënten
  

  • 500 gr bloem
  • 1 zakje gist
  • 1 tl zout
  • 1 el suiker
  • 75 gr ongezouten roomboter, in kleine blokjes
  • 1 ei + extra om te bestrijken
  • 250 ml warme melk
  • 50 ml lauw warm water
  • 3-4 el pindakaas

Instructies
 

  • Handig om te weten! Voor deze broodjes gebruik je de helft van dit recept. Met de ander helft van het deeg kan je andere broodjes maken, of bijvoorbeeld een pizza krans (recept volgt ook snel).
  • Meng de gist met het lauw warme water en de suiker. Roer even goed door en laat een minuut of 5 staan.
  • Mix de bloem, zout, ei, warme melk en het gist mengsel tot het het goed gemengd is. Voeg dan blokje voor blokje de boter toe tot deze helemaal is opgenomen.
  • Kneed het deeg tot het een mooi soepel deeg is wat los komt van de mengkom.
  • Bedek het deeg met folie en zet op en warme, tochtvrije plek. Laat het een uur rijzen.
  • Verdeel het deeg in 2 stukken. Leg 1 deel weg voor later gebruik.
  • Rol nu een stuk uit tot een mooie lap van 35x25cm.
  • Smeer in met een pindakaas naar keuze. Ik gebruikte de Pindapasta van Bonne Maman, deze is makkelijk smeerbaar.
  • Vouw de lap dubbel en verdeel in 8 stukken, dit kan je met een pizzasnijder doen. Makkelijk en snel!
  • Twist/draai de repen en rol ze op als een slak. Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk met wat geklutst ei.
  • Laat nog eens 45-60 min rijzen op een warm plek.
  • Verwarm de oven voor op 200℃ onder bovenwarmte.
  • Bak de broodjes in 19 minuten mooi bruin.
  • De broodjes zijn zowel koud als warm erg lekker!

Notities

  • Met dit recept kan je eventueel 16 broodjes maken. Ik maakte maar de helft zodat ik met de andere helft een heerlijke pizza krans kon. maken. Hamburger broodjes zijn ook een optie. Recepten volgen later ook hier.
  • Ipv pindakaas gebruikte ik de nieuwe Pindapasta van Bonne Maman, deze is smeuïger en makkelijker smeerbaar. Maar gebruik gerust een pindakaas waar je zelf gek op bent.
 

Laat weten wat je van het recept vind:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Nog geen waarderingen)
Laden…
Trefwoord brioche, Broodjes, Pindakaas

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept