Broodjes, vooral heerlijke broodjes met kip, zijn normaal de specialiteit van mijn lieve foodie vriendin Renske van Koken met Liefde. Ze is een grote inspiratiebron als het op broodjes aan komt. Ik noem haar vaak de broodjes koningin 🙂 Hoogtijd om dus zelf eens een lekker broodje online te knallen.
Mijn moeder maakte vroeger Turks brood, wij noemde dat gewoon zo, dus ze maakte niet het brood zelf maar gewoon een broodje met een heerlijke vulling. Daar heb ik dus goede herinneringen aan en verdiende een plekje hier met mijn eigen twist er aan.
Wij genieten hier dus geregeld van. Vooral als we even niets hoeven, het is echt een broodje comfort! Ultiem comfort food. Lekker met je broodje op de bank. Haal een vers Turks brood bij de Turk of haal gewoon afbakbrood in de supermarkt. Dan snij je hem open en vul je hem, zo vol als dat hij kan! En vergeet de knoflooksaus niet. Want knoflooksaus is leven! Soms heb ik wat van de gehakt vulling over en kan ik de volgende dag dit lekker op lepelen uit een bakje, wel weer met knoflooksaus natuurlijk 😉
Ik gebruik altijd graag mager rundergehakt, maar je kan natuurlijk het gehakt gebruiken wat je zelf lekker vind. Ook qua pittigheid kan je zo gek gaan als je zelf wilt. Ik houd wel van een pitje dus ik voeg zelf vaak nog wat extra sambal toe. Manlief is daar weer wat minder van, dus vaak smeer ik dan m’n eigen stuk brood nog wat extra in met een beetje sambal.
Dus mis je nog wat inspiratie voor vanavond? Dan zit je helemaal goed met dit broodje. Lekker, makkelijk en zo klaar! Ga lekker genieten 🙂
Turks brood met gehakt
Ingrediënten
- 1 Turks brood
- 400 gr runder gehakt
- 2 prei in halve ringen
- 1 rode paprika in blokjes
- 250 gr taugé
- 6 eieren
- 2 tl knoflookpoeder
- 6 el ketjap manis
- 2 tl sambal (of meer indien pittig gewenst)
Instructies
- Rul het gehakt met 1 tl knoflookpoeder.
- Voeg de paprika en de prei toe en bak voor 3 minuten.
- Voeg nu de taugé toe en bak ook 3 minuten mee.
- Kluts 6 eieren met 1tl knoflookpoeder, de sambal en ketjap.
- Giet het ei mengsel nu beetje bij beetje bij het gehakt en roer goed door. Verwarm het geheel nog een paar minuten door.
- Bak ondertussen het Turks brood volgens de instructie op de verpakking.
- Snij het brood in 4 stukken, smeer eventueel in met nog een beetje sambal en vul met het gehakt mengsel.
- Serveer met knoflooksaus!
Notities
- Ik gebruikte sambal manis, maar gebruik vooral welke sambal je lekker vind!